A szigetországba összesen mintegy ezer szakácsot várnak, akik majd otthoni ízekkel lepik meg a világ másik feléből a 2008-as pekingi olimpiára érkező atlétákat és turistákat.
A nyugati konyha ízeibe és fortélyaiba a Jonathan Emson délkelet-angliai iskolájában tartott kurzus vezeti majd be azt a 400 kínai szakácsot, aki a nagyszabású világkonyhai továbbképző programban részt vesznek.
Az Emson-tanfolyamon csupán öt nap alatt kell elsajátítaniuk az igazi angol reggelik, ebédek, vacsorák és desszertek különféle variációit.
"Szerintem rendkívül fontos, hogy Kína eredeti nyugati étkeket ajánljon a külföldieknek. Õk erre vágynak, nekünk meg ez a kötelességünk" - magyarázta a vendégszakácsok szóvivője.
A tananyag már csak azért sem egyszerű, mert a szakácsok többsége még a fogásokhoz használt alapanyagokkal sem találkozott soha munkája során.
A képzés során is gyakran elcsodálkoztak azon, hogy az európai konyhában mi minden kerül a kukába.
"Amit önök hulladéknak hívnak, abból mi egy újabb ízletes ételt készítünk" - közölte egyikük, amikor meglátta, hogyan nyesi le a zsíros részeket a főtt sonkáról oktatója.
A tanulmányútra küldött szakácsok minden csoportja másfajta ételekkel ismerkedik meg, és hazatérve egymásnak is átadják majd a megszerzett tudást.
Újabb gond a fúrt kutakkal – itt a figyelmeztetés