eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

"Amit önök hulladéknak hívnak, abból mi ízletes ételt készítünk"

Megérkeztek Kínából az első szakácsok Nagy-Britanniába, hogy az olimpiai vendéglátásra készülődve elsajátítsák a brit és a nyugati konyha mesterfogásait.

A szigetországba összesen mintegy ezer szakácsot várnak, akik majd otthoni ízekkel lepik meg a világ másik feléből a 2008-as pekingi olimpiára érkező atlétákat és turistákat.

A nyugati konyha ízeibe és fortélyaiba a Jonathan Emson délkelet-angliai iskolájában tartott kurzus vezeti majd be azt a 400 kínai szakácsot, aki a nagyszabású világkonyhai továbbképző programban részt vesznek.

Az Emson-tanfolyamon csupán öt nap alatt kell elsajátítaniuk az igazi angol reggelik, ebédek, vacsorák és desszertek különféle variációit.

"Szerintem rendkívül fontos, hogy Kína eredeti nyugati étkeket ajánljon a külföldieknek. Õk erre vágynak, nekünk meg ez a kötelességünk" - magyarázta a vendégszakácsok szóvivője.

A tananyag már csak azért sem egyszerű, mert a szakácsok többsége még a fogásokhoz használt alapanyagokkal sem találkozott soha munkája során.

A képzés során is gyakran elcsodálkoztak azon, hogy az európai konyhában mi minden kerül a kukába.

"Amit önök hulladéknak hívnak, abból mi egy újabb ízletes ételt készítünk" - közölte egyikük, amikor meglátta, hogyan nyesi le a zsíros részeket a főtt sonkáról oktatója.

A tanulmányútra küldött szakácsok minden csoportja másfajta ételekkel ismerkedik meg, és hazatérve egymásnak is átadják majd a megszerzett tudást.

Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×