eur:
401.44
usd:
363.53
bux:
72716.35
2024. október 3. csütörtök Helga

Diana kifúrta volna Károlyt a trónról

Diana hercegnő több mint tíz évvel ezelőtt, egy titkos találkozón arra kérte Tony Blair akkori brit miniszterelnököt: érje el, hogy Károly sohase kerüljön trónra. Erről a tíz éve elhunyt hercegnő egykori válóperes ügyvédje számolt be azon a meghallgatáson, amelyen Diana halálának körülményeit vizsgálják.

Egy eddig titokban tartott találkozón Diana hercegnő azt mondta a korábbi brit kormányfőnek: Károly hercegnek nem kellene trónra kerülnie. Õ úgy vélte, hogy II. Erzsébetet nem korábbi férjének, hanem fiuknak, Vilmosnak kellene követnie.

A hercegnő állítólag azt is elmondta Blairnek, hogy szerinte a monarchiának alapvető változásra lenne szüksége, ennek levezénylésére azonban a királyi család alkalmatlan.

Kettejük beszélgetéséről Maggie Rae számolt be, hiszen a hercegnő és a miniszterelnök azon a vacsorán találkozott, amelyet az ügyvéd rendezett otthonában, 1997 januárjában.

Maggie Rae arról is beszámolt: Diana többször is beszélt neki félelméről, amely szerint valaki meg akarja ölni, arról azonban nem nyilatkozott, vajon ki tervel ellene merényletet. A hercegnő először 1995-ben említette félelmeit az ügyvédnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×