eur:
394.48
usd:
354.37
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Üzletet csinálnak a rettegésből: "Helyben fogott cápaszelet kapható!" - képekkel és videókkal

A hidegvérű angolokat nem rettentheti meg egy emberevő nagy fehér cápa sem. A vérengző fenevadat többször is látták Cornwall partjainál, ahova azóta özönlenek a turisták cápanézőbe. Az éttermek felkészülten fogadják őket: a cápahús felkerült az étlapokra.

A cáparajongó ezrével özönlenek

Cornwallba, és képesek órákon keresztül sorba állni, hogy feljussanak az apró gumicsónakokra, amelyek "cápalesre" indulnak a nyílt vizekre.

Pedig a nagy fehérnek már van egy halálos áldozata is; feltételezések szerint cápa tépte szét azt a fókát, amelynek a maradványait még februárban vetette partra a víz.

A cápariadó azonban nem csupán a hajójukat bérbe adóknak, hanem az étteremtulajdonosoknak is jó üzlet. Bár a hírhedt nagy fehér cápát - ha az egyáltalán - senki nem fogta ki, több étteremben is kínálnak sztéket "helyben fogott, friss cápából".

Egy adag 12,95 fontba (4900 forintba) kerül. "Egy nagypapa a minap azzal viccelődött, mikor betért az unokájával, hogy életében először emberevőt eszik. Sok vendég viccelődik a cápával" - mesélte az egyik étterem pincérnője.

St Ives, ahol először észlelték a ragadozót, gyakorlatilag megtelt. "Tömegek özönlenek hozzánk, mindenki a cápáról beszél" - számolt be az egyik helybéli, aki maga is bevallotta: lehet, hogy más rettegne a helyében, ő viszont alig várja, hogy esetleg megpillantsa a vadállatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×