eur:
395.57
usd:
356.69
bux:
72475.45
2024. szeptember 13. péntek Kornél
Szavazólap-minták a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak sajtónyilvános újraszámlálásán a Nemzeti Választási Irodában 2024. június 14-én. A Nemzeti Választási Bizottság június 12-i ülésén rendelte el a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását. A bizottság döntésében arra hivatkozott, a bizonyítékok alapján alappal merülhet fel, hogy nagy számban vannak olyan érvénytelennek nyilvánított szavazatok, amelyeket a választási eljárásról szóló törvény rendelkezése szerint érvényesnek kell tekinteni. Az NVB szerint a választás eredményének megnyugtató megállapítása érdekében indokolt az újraszámolás.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Építőipari számlagyárosok ellen emeltek vádat

A négy férfi 1.3 milliárd kárt okozott a költségvetésre.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt négy férfival szemben, akik valótlan számlák kiállításával és felhasználásával 1,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

A főügyészség közleményében azt írta, hogy az ügy elsőrendű vádlottja - egy építőipari vállalkozó - a munkákat részben saját gépeivel és alkalmazottaival, részben pedig ismeretlen emberekkel és gépekkel, "feketén végezte".

Ezzel jelentős összegű adóköteles bevétele keletkezett. Befizetési kötelezettsége csökkentése érdekében abban állapodott meg vádlott-társaival, hogy a könyvelésébe ezen emberekhez köthető cégek által el nem végzett munkákról kiállított, valótlan tartalmú számlákat állít be, és számol el bevallásaiban.

Az építési vállalkozó 2015 és 2022 között a fiktív számlákkal csaknem 1,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A közlemény szerint a főügyészség még a nyomozás során egyezséget kötött a nyugdíjas korú vállalkozóval, aki terhelő vallomást tett társaira, és megfizette a költségvetésnek okozott vagyoni hátrányt, továbbá vállalta 87 millió forint pénzbüntetés megfizetését is, ezért a főügyészség vele szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A számlagyárat működtető másik három férfival szemben a főügyészség végrehajtandó börtönbüntetés, valamint több millió forint pénzbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy őket a bíróság évekre tiltsa el gazdasági társaság vezetésétől - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×