eur:
392.53
usd:
361.91
bux:
72745.29
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Fiatalok a ponthatárokat nézik telefonjukon a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezett Pont Ott Parti felvételi eredményváró rendezvényen a Budapest Parkban 2024. július 24-én. Immár második éve több mint 90 ezren jutottak be a megújult, versenyképes magyar felsőoktatásba! – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium a felsőoktatási ponthatárok esti kihirdetése után.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Sok diáknak hibásan számolták a felvételi pontjait - itt az Oktatási Hivatal válasza

Már a szerdai ponthatár-hirdetés előtt több diák jelezte, hogy a pontjait rosszul számították ki. Vannak, akik emiatt nem jutottak be a kiválasztott egyetemekre.

Július 24-én, a ponthatárok kihirdetése után az Eduline-nak több felvételiző is írt, aki azért nem került be egyetemre vagy a számára legszimpatikusabb szakra, mert rosszul számolták a pontjait. A portál készített egy nem reprezentatív felmérést, amelyből az derült ki, hogy rengeteg fiatal lehet érintett, ugyanis a válaszadók mintegy harmada találta szembe magát téves adattal.

Több diák még július 24-e előtt jelezte a felvi.hu felé, hogy hiba van a pontjai kiszámításával, és számos helyről az az információ érkezett, hogy nem változott a helyzet a ponthatárhúzásig. Többeknek duplázással számították a pontjait ahelyett, hogy a középiskolai eredményeit is figyelembe vették volna, ők rosszabbul jártak és lecsúsztak egy-egy megjelölt helyről. A panaszok között felmerült olyan is, hogy valakinek az érettségi tanúsítványát nem vették figyelembe. Egy kárpátaljai diák is panaszkodott amiatt, hogy több pontját nem számolta a rendszer.

Az Eduline megkereste az ügyben az Oktatási Hivatalt, amely azt válaszolta, hogy ha valamilyen adminisztratív hiba történt, a pontok újraszámláltathatók.

"A besorolási döntés ismeretében 15 napig a jelentkezőknek lehetőségük van arra, hogy az info@oh.gov.hu vagy a felveteli.eljaras@oh.gov.hu e-mail címre röviden megírják álláspontjukat pontszámítással kapcsolatban. Az Oktatási Hivatal minden jelzést megvizsgál, és ha indokoltnak találja, módosítja a besorolási döntést. A jelentkező minden esetben válaszlevélben értesítést kap (még akkor is, ha a besorolási döntés módosítására nincs lehetőség, mert nem történt jogszabálysértés)" - közölték.

Címlapról ajánljuk
Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Nem csak a sokasodó munka jelent komoly kihívásokat a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) számára. Legfrissebb adatok szerint a hivatal súlyos munkaerőhiánnyal küzd, ami megnehezíti a külföldi hírszerzést. Ráadásul bizonyos törvényi korlátozások sem kedveznek a munkaerő toborzásának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 25. 21:51
×
×
×
×