eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Sérült taxi az Árpád hídon, ahol összeütközött három autó 2024. július 3-án. A balesetben hárman életüket vesztették.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Ma lett volna az esküvője az Árpád hídi baleset áldozatainak

Szombaton lett volna az esküvőjük, az Árpád hídi ámokfutó megölte őket.

Rengetegen gyászolják Mónikát és Ervint, azt a fiatal párt, akik szerda este haltak meg az Árpád hídi balesetben. A szerelmeseknek szombaton lett volna az esküvőjük. Csupán néhány utcányira voltak a lakásuktól, amikor megtörtént a tragédia.

Kedves Barátaim reggel vinnénk Nektek a szeretetcsomagot, ahogy megbeszéltük tegnap késő délután, és gratulálnánk előre a szombati polgári esküvőtökhöz. Ezekkel a megrendítő sorokkal búcsúzott Ervintől és Mónikától - a szerda esti Árpád hídon történt baleset áldozataitól - egyik közeli barátjuk - számol be a TV2.

Mónika Szlovákiából, Kéménd településéről származott, nívódíjas mesemondó volt és néptáncolt. Volt tanára megrendülve nyilatkozott a Tényeknek.

"Ezt nem lehet szavakba önteni, hogy mit éreztem, amikor ezt megtudtam. Azért egy jóérzés, egy büszkeség is a szomorúságban eltölti a szívem, hogy részese lehettem a Mónika életének, hogy mellettem nőtt. A nagymamájával együtt mi voltunk az elsők, akiknek a meséit elmondta – mondta Branyai Anna Ilona.

Ervin, Mónika 34 éves párja Gyergyószentmiklóson született, végrehajtó-helyettesként dolgozott. Mindketten aktívan tevékenykedtek kulturális és közösségszervezőként. A Rákóczi Szövetség munkatársai voltak, ahol a Kárpát-medencében élő magyar fiatalok közötti kapcsolatokat erősítették.

Szerda este frontálisan ütközött az Árpád hídon egy, a forgalommal szemben haladó lopott taxi. A balesetben három ember halt meg.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az emberi társadalom az innovációnak és globalizációnak köszönhetően korábban képes volt felszabadítani magát a klíma uralma alól, de mára új függőség alakult ki az ember által létrehozott éghajlati rendszerrel szemben. Az elmúlt évtizedekben a fosszilis energiatermelés növekvő mértéke hozzájárult az üvegházhatás fokozódásához, ami jelentős hőmérséklet-emelkedést és időjárási szélsőségeket eredményezett. A fogyasztás mérséklése és a globális energiatermelés dekarbonizálása elengedhetetlen a jövő katasztrófáinak elkerüléséhez. A célok eléréséhez progresszív adózási rendszerek és nemzetközi együttműködés szükséges, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra történő átállásra. Enélkül az emberiség a közeljövőben pusztító ökológiai válságokkal nézhet szembe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×