eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Sérült járművek az Árpád hídon, ahol összeütközött három autó 2024. július 3-án. A balesetben hárman életüket vesztették.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon. A rendőrség rendkívüli sajtótájékoztatót tartott az ügyben.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, három gépkocsi ütközött össze Budapesten, az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán szerdán késő este, a balesetben hárman meghaltak és többen megsérültek.

Csütörtök délelőtt a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatót tartott a balesetről, és Csécsi Soma szóvivő megerősítette azokat a sajtóinformációkat, hogy egy lopott taxival okozta a súlyos balesetet egy 43 éves férfi. A rendőrök eddigi információi szerint az óbudai Tavasz utcában késő este egy taxi parkolt, az ajtaja nyitva volt, és a sofőr meg egy nő a kocsi mellett dohányzott. Ekkor lépett oda a férfi, és beugrott az autóba, ekkor rövid dulakodás tört ki, a nő megpróbálta visszatartani a tolvajt, de a férfi becsukta a taxi ajtaját, és elszáguldott a helyszínről.

Ekkor felhajtott az Árpád hídra, de a Pestre vezető lehajtón összeütközött egy szürke Hyundaijal. Ekkor még személyi sérülés nem történt, az ámokfutó megállás nélkül elhajtott. Nem sokkal később, a margitszigeti lehajtót elhagyva

összeütközött egy szemből érkező szürke Suzukival, amelynek a 34 éves vezetője és a 32 éves utasa, egy férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, de elhunyt a taxit eltulajdonító férfi is.

Az ütközéskor a Suzukiba csapódott egy másik taxi is, amelyben négyen sérültek meg.

Csécsi Soma bejelentette, hogy az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozása és jármű önkényes elvétele miatt büntetőeljárás indult, szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a férfi szervezetében volt-e kábító vagy bódító hatású szer, illetve hogy milyen sebességgel hajthatott a hídon.

A szóvivő végül az is közölte, hogy a férfi ellen aznap már kezdeményeztek egy büntetőeljárást, mert egy III. kerületi címről érkezett hajnali 5.10-kor egy bejelentés, hogy egy férfi zavartan viselkedik, vélhetően kábítószer hatása alatt áll.

"A járőrök megtalálták, átvizsgálták, és tőle kábítószergyanús anyag került elő. Előállították a kerületi kapitányságra, ahol a gyorsteszt pozitív eredmény hozott" – mondta Csécsii Soma, és ismertette, hogy mintát is vettek tőle, majd gyanúsítottként hallgatták meg csekély mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás miatt.

A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, panaszt nem tett, de vallomást sem. Ezek után a férfit szabadon engedték, mert

nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×