eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára az EU-tagországok közlekedési minisztereinek találkozóján Prágában 2022. október 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Vitézy Dávid reagált: az első győzelem megvan, vasárnap jön a második

Azonnal reagált az LMP-s támogatású civil főpolgármester-jelölt arra, hogy a kormánypárti aspiráns Szentkirályi Alexandra az ő javára lépett vissza a jelöltségtől, "utat nyitva a változásnak". "Minden, a Budapest vezetésében változást akaró számára nyilvánvalóvá vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó én vagyok" - szögezte le. A vasárnapi választással kapcsolatban öt új ígéretet tett a helyzethez is igazodva.

Vitézy Dávid LMP-s támogatottságú civil főpolgármester-jelölt a Facebookon azonnal reagált, amint tudomást szerzett Szentkirályi Alexandra Fidesz-KDNP-s főpolgármester-jelölt visszalépéséről.

"Amikor a főpolgármesteri kampányomat elkezdtem, tudtam, hogy egyszerre kell legyőznünk a kormány Lázár János nevével fémjelzett, minden fontos fejlesztést leállító Budapest-politikáját, és a Városháza Karácsony Gergely országos politikai ambíciói által fűtött, panaszkodó, másokra mutogató, halogató semmittevését" - kezdte posztját. "Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második!"

Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszi.

"A bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása" - értelmezte a kialakult helyzetet.

Szerinte a már 440 ezer ember által látott Partizán-vita után a korábbi kutatások érvényüket vesztették, Szentkirályi Alexandra távolmaradásával és Karácsony Gergely minden vártnál gyengébb szereplésével a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak.

"Minden, a Budapest vezetésében változást akaró számára nyilvánvalóvá vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó én vagyok."

Ugyanakkor leszögezte - reagálva arra is, hogy Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávidot támogatja ugyan, de a fideszes listára szavazásra buzdít:

  1. főpolgármesterként nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val. "Ügyek és a programom mentén teremtünk többséget a Fővárosi Közgyűlésben."
  2. nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettese
  3. bukott pártkáderek helyett végre szakemberekkel fogja vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. "Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre. A Városháza nem lesz sem a Fidesz, sem a DK zsákmánya."
  4. "a programom, a kampányom állításai egytől egyig érvényesek továbbra is. Nemet mondok a Maxi-Dubajra, nemet mondok a kínai magasvasútra, nemet mondok az oligarchákra, és igent arra, hogy Budapest végre megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, elinduljon végre a hévek fejlesztése. Meg fogom védeni Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben. Ebben nincs alku és nem is lesz."
  5. továbbra is azt kéri mindenkitől, ne csak főpolgármesterként támogassa, de az általa vezetett fővárosi listának is adjon bizalmat. "Így lesz erőnk ahhoz, hogy a szakemberekből álló csapatommal megvalósítsuk a részletes főpolgármesteri programomat."

Minden budapesti főpolgármestere kíván lenni, legyen bármilyen szavazó - szögezte le.

"Nekem nem Orbán, nem Gyurcsány, csak Budapest a fontos. Főpolgármesterként a kormánnyal és a pártokkal szemben is a budapestiek érdekeit fogom képviselni" - fogalmazott a Facebookon Vitézy Dávid.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×