eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat keresőhajója a Dunán, a Kopaszi-gátnál, ahol egy balesetet szenvedett motorcsónak utasai után kutatnak 2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Nyitókép: Lakatos Péter

Verőcei hajóbaleset: újabb holttestet emeltek ki a Dunából Sződligetnél

A 28 éves Erdei Diánát azonosították. Három embert még mindig eltűntként tartanak nyilván, a rendőrség önkéntesek bevonásával keresi őket.

Megtalálták a verőcei hajóbaleset negyedik halálos áldozatát - közölte Facebook-oldalán a BRFK.

Mint a posztból kiderül, a 28 éves Erdei Diánáról van szó. A közlés szerint Sződligetnél emelték ki élettelen testét a Dunából. Korábban 39 éves bátyja, Adrián is holtan került elő a baleset után.

A rendőrség továbbra is keres még három embert, számtalan önkéntes segítségével, azzal az ígérettel: "haza fogjuk vinni őket".

Ismert, a hétvégén egy Duna-kanyarban közlekedő szállodahajóba csapódott egy motorcsónak, 8 fővel a fedélzetén. A baleset két halálos áldozatát rövid időn belül megtalálták, egy olasz férfi nagy nehézségek árán kiúszott a partra, és sikerült segítséget kérnie, a további öt emberből kettő holttestét később találták meg.

Az eddigi szakértői megnyilvánulások szerint a motorcsónak többször is túl közel ment a szállodahajóhoz, az egyik manőver pedig balul sült el. Arról egyelőre nem tudni, hogy kellett-e észlelnie a hatalmas szállodahajó kapitányának, hogy motorcsónak ütközött belé, ám a csattanár után a reflektorokat felkapcsolták a hajón, majd kisvártatva le, s a nagy hajó folytatta útját, ami után a kapitányt őrizetbe vették.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Már nem olyan súlyos a munkaerőhiány az EU-ban

Már nem olyan súlyos a munkaerőhiány az EU-ban

Az üres álláshelyek aránya 2,6%-ot tett ki az EU-ban 2024 első negyedévében, vagyis nem változott a mutató az előző negyedévhez képest. Az előző év azonos időszakához képest azonban 0,3 százalékponttal csökkent a ráta – olvasható ki az Eurostat friss adataiból. Ezzel folytatódott az a közel két éve tartó trend az unióban, hogy a betöltetlen állások aránya csökken vagy stagnál. Ez nem is meglepő, hiszen az EU gazdasága az elmúlt négy negyedévben csak minimális mértékben (0,1, illetve 0,3%-kal) tudott bővülni az előző negyedévekhez képest. Az üres álláshelyek hazai aránya 2,2% volt az idei év első három hónapjában, amivel hazánk a tagországok középmezőnyében helyezkedik el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×