eur:
394.38
usd:
365.08
bux:
71478.49
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Ulf Kristersson svéd miniszterelnök a Donald Tusk lengyel kormányfővel folytatott varsói megbeszélései utáni sajtóértekezleten 2024. február 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Marcin Obara

Megvan, mikor érkezik Budapestre a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményben Havasi Bertalan.

A találkozó témája Magyarország és Svédország védelmi és biztonságpolitikai együttműködése valamint a magyar soros EU-elnökségre történő felkészülés lesz. Megbeszélésük során az Európai Unió előtt álló stratégiai menetrendet is áttekintik - közölte a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor és Ulf Kristersson a tárgyalás eredményeiről sajtótájékoztatón számol majd be.

Az Országgyűlés a tavaszi ülésszak első ülésnapján, hétfőn tárgyalja a svéd NATO-csatlakozásról szóló dokumentum ratifikálását. Stockholm üdvözölte a döntést. Orbán Viktor évértékelőjén jelentette be, hogy az összeülő Országgyűlés elsőként a svédek NATO-tagságát fogja ratifikálni.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×