eur:
394.49
usd:
365.29
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Magyar Multi Program nemzetközi zárókonferenciáján a Budapest Marriott Hotelben 2023. március 29-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Varga Mihálytól Nagy Márton kezébe kerül a gazdasági döntéshozatal java

A Gazdasági Kabinetnek új tagjai is vannak a vezető személyi változásán túl, kikerült viszont Gulyás Gergely.

Változik a döntés-előkészítés a kormányon belül, vette észre a vonatkozó kedd esti határozatot Magyar Közlönyben a Portfolio.

A gazdasági portál által a legfontosabbnak tekintett részlet, hogy a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik, és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett, nála összpontosulnak tehát a legfontosabb döntések.

A határozat lényeges pontja, hogy a kormányzati döntéshozatal különös hatáskörű politikai döntéshozó fóruma mostantól

Az új döntéshozó fórum mostantól 4 osztatú (Stratégiai Kabinet, Gazdasági Kabinet, Védelmi Tanács, Nemzetpolitikai Kabinet) az eddigi 5 helyett (Stratégiai és Családügyi Kabinet, Gazdasági Kabinet, Növekedési és Versenyképességi Kabinet, Védelmi Tanács, Nemzetpolitikai Kabinet).

Tehát a Növekedési és Versenyképességi Kabinet megszűnik, és beolvad a Gazdasági Kabinetbe és a Stratégiai és Családügyi Kabinetből elnevezés szintjén Stratégiai Kabinet lesz.

A Gazdasági Kabinet tagja még az agrárminiszter, az energiaügyi miniszter, az építési és közlekedési miniszter, a kultúráért és innovációért felelős miniszter, a külgazdasági és külügyminiszter, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, a területfejlesztési miniszter, a tárgyalt napirendi pont tekintetében az előterjesztő (jelentés esetén a benyújtó) miniszter vagy miniszterek és a miniszterelnök politikai igazgatója; Orbán Balázs új tag, ahogy Szijjártó Péter, Nagy István és Csák János, valamint Navracsics Tibor, kikerült azonban Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

A Gazdasági Kabinet felelősségi körét 66 pontban sorolja fel a kormányhatározat, Nagy Márton felelősségi körébe tartoznak így december 7-étől már az adópolitikai előterjesztések és jelentések is.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×