eur:
394.68
usd:
365.89
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A légierő Airbus A-319 típusú személyszállító repülőgépe leszáll a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra 2022. május 11-én.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Munkában a magyar légierő, menekítették a magyarokat Izraelből

Újabb 105 embert, köztük 89 magyar és 16 külföldi állampolgárt menekített ki Izraelből a magyar légierő - jelentette be Szijjártó Péter pénteken Moszkvában.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy az izraeli biztonsági helyzet továbbra is komoly aggodalomra ad okot, ezért a kormány legfontosabb célja és feladata a közel-keleti országban rekedt magyar állampolgárok minél előbbi biztonságos hazaszállítása.

"Jó hír, hogy újabb evakuációs műveletünk járt sikerrel, ugyanis a magyar légierő újabb repülőgépe hagyta el az izraeli légteret" - közölte.

"Ez a repülőgép összesen 105 főt szállít a fedélzetén, közülük 89-en magyarok, 16-an más országok állampolgárai, vannak köztük szlovákok, amerikaiak, izraeliek és osztrákok is.

A fedélzeten összesen 44 gyermek van"

- tette hozzá.

"Tehát összesen 105 fővel a fedélzetén a magyar légierő repülőgépe elhagyta az izraeli légteret, tart haza Magyarország felé annak érdekében, hogy az Izraelben rekedt magyar állampolgárokat biztonságban tudhassuk" - összegzett Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×