eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A Hotel Füred Spa & Conference épülete a Balaton partján. Az egykor 1970-es évek közepe táján épült SZOT Balatonfüred eredetileg a SZOT (Szakszervezetek Országos Tanácsa) oktatási központjaként funkcionált, majd a 2016-os felújítását követően egy 450 fő befogadására alkalmas luxusszálloda lett. MTVA/Bizományosi: Balaton József  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Új megoldásokkal próbálkoznak a Balatonnál

A legolcsóbb és a legdrágább szálláshelyek mennek most a legjobban a tó partján, és egyre több az egyéjszakás vendég.

Megjelentek a balatoni hotelek akciós szállásajánlatai, kedvezményekkel igyekeznek döntésre, last minute foglalásra bírni a hazai vendégeket. Több az egyéjszakás foglalás, mint korábban, és a belföldi kereslet egy részét elszívta a török, görög tengerpartok kedvező előfoglalási kínálata. Akik még kivárnak, nincsenek kevesen, őket veszik célba most a hotelek. Nyílik az olló, az olcsó szállások és a magas árkategóriájúak mennek jól – derül ki a vg.hu összeállításából.

A balatoni hotelek, miként májusban és június elején, továbbra is elégedetlenek, de vannak, amelyek továbbra sem panaszkodnak. Júliusra és augusztusra 70-80 százalékos kihasználtsággal mennek, de e fölötti foglaltságra is van példa, de van hotel, amely a 33 százalékos kedvezmény ellenére is mindössze egyharmados kihasználtsággal üzemel, ami fele a tavalyinak.

Az akciózás most fontos és hatékony eszköz a forgalom növeléséhez, és nemzetközi forgalomélénkítő kampányt is szorgalmaznak a balatoni hotelek. Vannak szállodák, amelyek idén már nem emeltek árat, és valószínűleg még a korábbi szintet is csökkenteni fogják, ha nem telítődik megfelelően a nyár további része. Van olyan szálláshely is, amely úgy tudja tartani az árait, hogy cserébe a wellnesst nem üzemelteti.

A magas kategóriájú szálláshelyek és az olcsó retrók mennek jól, reneszánszukat élik például a siófoki Aranypart retroszállodái, az Európa és a Panoráma is. Egy-két hete erősödik a last minute foglalási kedv, de ezek zömében a hétvégékre érvényesek, a hosszabb nyaralások nem jönnek olyan ütemben, mint tavaly.

A belföldi keresletet idén láthatóan elszívták a tömegturizmusra épült török és görög szálláshelyek, amelyek iránt már télen-kora tavasszal, a drága euró időszakában elköteleződtek a magyarok.

A Balaton forgalmát megdobta az első júliusi hétvégén tomboló kánikula. Az egyéjszakás pihenések száma a Magyar Turisztikai Ügynökség legutóbbi közleménye szerint is megugrott, a mobilcellaadatok szerint 12 százalékkal több egynapos látogató fordult meg a Balatonnál az egy héttel korábbi adatokhoz képest a kánikulai hétvégén. A legnépszerűbb úti cél 26 ezer vendégéjszakával Siófok volt, amit Balatonfüred követett közel 20 ezerrel. Sokan utaztak a múlt hétvégén Hévízre, Balatonlellére és Zamárdiba is.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×