eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Facebook

Figyelem, új traffipax Budapesten – és még jön hat másik

A II, kerület nem vár tovább, önerőből helyez ki sebességmérőket.

Hét új sebességmérő helyszín áll szolgálatba a II. kerületben, melyek közül üzembe helyeztük az elsőt, a Nagykovácsi úti sebességmérőt – jelentette be Facebook-oldalán Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere.

Arról i ír, hogy miközben vita bontakozott ki a főváros és a kormány között négy traffipax telepítése miatt, a kerület inkább lépéseket tett, és ennek első állomása az új sebességmérő.

Fontosnak tartja a polgármester, hogy elindult a szakmai vita a szabályok módosításáról, a jogosítvány megszerzésének módjáról, különböző ellenőrzési lehetőségekről és büntetési tételek változásáról. "Viszont amíg a szükséges jogszabályi változtatások megtörténnek, addig is van teendő, és a jelenlegi rendszerben is van lehetőségünk visszaszorítani a gyorshajtást" – jelentette ki.

A Nagykovácsi úton a forgalomszámlálási adatok alapján közel hatezer jármű érkezik be naponta a városba, ráadásul a számlálás idején a 40-es táblánál mértek 104 km/órás sebességet is.

A sebességmérő helyszínek kiépítése mellett hamarosan a rendőrséggel együttműködve szolgálatba léphet egy új „pofátlanító” autó, mellyel a kirívó, veszélyes szabálytalanságok felderítését segítik.

A traffipaxszal kiszabott bírságok a központi költségvetésbe kerülnek, de a berendezések kihelyezését az önkormányzat finanszírozta, a hét helyszínen közel 60 millió forintba kerül.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 10:51
×
×
×
×