eur:
394.82
usd:
367.46
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
fotó: Budapest Közút
Nyitókép: Nyitrai David/Budapest Közút

Rengeteg szabad hely lett az egyik kerület P+R parkolóiban

A Budapest Közút szerint immár eredeti funkciójuknak megfelelően működnek.

A fővárosi vállalat megfogalmazása szerint a jelképes díjfizetés bevezetésével újra a városi közlekedésre átszállók rendelkezésére áll a terület. Az Őrmező P1, P2 és az Etele tér P1, P2 parkolókban visszaszorult az a jelenség, hogy sokan körbekerített autótárolónak használták a területet – teszik hozzá.

Most 65 százalékos nappali és 15 százalékos éjszakai kihasználtság van, szemben a korábbi 100 százalékos nappali és 70 százalékos éjszakai kihasználtsággal. Ezzel újra biztosított, hogy azon gépjárművezetők, akik az agglomerációból érkezve közösségi közlekedéssel folytatnák útjukat a belváros irányába, autójukat jelképes összegért tudják biztonságos körülmények között leparkolni – írják.

A kelenföldi P+R parkolókban július elsején került sor a díjfizetés bevezetésére. A parkolási rendelet értelmében reggel 6 és 22 óra között alkalmanként 350 forintért lehet igénybe venni a P+R parkolókat, éjszaka – azaz 22 órától reggel 6 óráig – 105 forint/óra ellenében lehet parkolni.

A társaság szerint a díjszedés, különösen az éjszaki órákat érintő díjfizetés hozzájárult a P+R funkció helyreállításához, ami a többi fővárosi tulajdonú, Budapest Közút által üzemeltetett, jelenleg is fizető P+R parkolóban (Köki Terminál P+R; Kőbánya-Kispest P+R, Hűvösvölgy P1 P+R; Örs vezért tere P+R; Pillangó utca P+R; Újpest-Városkapu P+R) is bevezetésre került 2023. július elsejétől.

A Kelenföldi P+R parkolók 0–24 óráig üzemelnek az év minden napján, tehát hétvégén és ünnepnapokon is díjfizetés ellenében használhatóak nappal és éjszaka egyaránt. A parkolókban hagyott járművek biztonságáról átnézeti kamerarendszer gondoskodik – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×