eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Anszong, 2020. augusztus 4.A heves esőzések következtében történt földcsuszamlás helyszíne Anszongban 2020. augusztus 4-én. Dél-Koreában az ítéletidő miatt kialakult árvizek és földcsuszamlások következtében legkevesebb hat ember életét vesztette és nyolcan eltűntek.
Nyitókép: MTI/EPA/YNA

Hatósági vizsgálat indult a recski iszaplavina miatt

50 embert kellett kiköltöztetni a faluban.

Vizsgálat indult a recski kőbányánál történtek miatt – tájékoztatta a 24.hu-t a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH). A közlemény szerint a bányavállalat jelentést küldött a bányafelügyeletnek, de a vizsgálat lezárásáig további részleteket nem közöltek.

Június 8-án a hatalmas esőzés után iszap öntötte el Recsken a Hunyadi sor utolsó szakaszának mintegy húsz lakóingatlanát. A katasztrófavédelem mintegy 50–60 ember kiköltöztetését is elrendelte.

Nagy Sándor, a falu polgármestere megerősítette a 24.hu-nak, hogy a bánya területéről származott az iszap, amely a nagy esőzés hatására, a házak fölött húzódó védőfal elmosásából keletkezett.

A lap megtudta, hogy a bányászati vizsgálat mellett jelenleg a Belügyminisztérium foglalkozik a kártalanítással, azaz azoknak a családoknak az elhelyezésével, amelyek az otthonuk elhagyására kényszerültek.

A recski bányát üzemeltető Andezit-Bau Kft. a helyiek elmondása szerint 100 ezer forintos gyorssegélyt osztott ki családonként.

A héten már a parlamentben is téma volt a recski iszapömlés. Az LMP-s Kanász-Nagy Máté kérdezett az ügyben, miszerint van-e összefüggés a sárlavina és a bánya közt. Koncz Zsófia, energiaügyi államtitkár úgy reagált: a hatóságok vizsgálják az esetet, de arra kérte az ellenzéki politikust, hogy ne keltsen hangulatot az ügyben

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×