eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay

Háromnapos korlátozás jön Magyarország leghíresebb viaduktján

Félpályás lezárás és lámpás forgalomirányítás mellett haladhat váltakozó irányban a forgalom június 17-19. között, szombaton, vasárnap és hétfőn 8 és 16 óra között a Szent István völgyhídon közműépítési munkálatok miatt.

További forgalomkorlátozások országszerte csütörtökön az Útinform tájékoztatása alapján:

  • A 35-ös főúton, Debrecen-Józsa településen megsüllyedt egy csatornafedlap és körülötte a burkolat is beszakadt. A 75-ös km-nél a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat mellékutakon terelik el.
  • Az M3-as autópályán a káli szakaszon, a 90-es és a 101-es km között tart még a burkolatfelújítás. A Vásárosnamény felé haladókat, az ellenkező oldal belső sávjára terelik át. Budapest felé továbbra is a külső és a leálló sáv járható.
  • Az M4-es autóúton, Szolnok irányába, az M0-s autóúti csomópontnál a 23-as és a 26-os km közötti szakaszt lezárták felújítási munka miatt. A forgalmat az autóúttal párhuzamos, kollektor ágra terelik. A lezárás nem érinti a Vecsés/Ecser csomópontot, illetve az M0-s autóúti csomópontot, ahol továbbra is le és fel tudnak hajtani.
  • Az M6-os autópályán Véménd térségében, a 172-es km-nél lévő alagútban forgalomszámláló detektorokat telepítenek. A Budapest felé oldalt lezárták, a forgalmat az ellenkező, Pécs felé vezető oldalra terelték át, irányonként egy-egy sáv járható.
  • Az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, a 158-as km-nél fekvő Lajta pihenőhely nem használható, mert garanciális munkavégzés miatt lezárták. Előtte a 162-es km-nél lévő Moson pihenő, utána a 150-es km-nél található Hanság pihenő vehető igénybe.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar-szlovák határszakaszon, a 14-es főúton a Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×