eur:
394.6
usd:
365.77
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Katonák a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22. váltásának zárógyakorlatán az 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképző Bázisán Hajdúhadház közelében 2020. január 30-án.  A magyar katonák márciustól hat hónapon át teljesítenek szolgálatot a NATO-parancsnokság alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő részeként, feladatuk a rend és biztonság fenntartása Koszovóban.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Toborzókampányt indít a magyar honvédség

Az országos akció célja, hogy minél többen megismerhessék a honvédség által kínált szolgálati formákat és életpálya-lehetőségeket. A nyitórendezvény hétfőn lesz Budapesten, a Bálnában.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a háború, a migráció és az Európát érő biztonsági kihívások rámutattak, hogy a veszélyek korát éljük, a béke és a biztonság felértékelődött. Magyarország biztonságának és védelmének megerősítése érdekében a Magyar Honvédség megerősítése, megfiatalítása és modernizálása kiemelt feladat. Kiemelték: az elmúlt években sokat fejlődött a Magyar Honvédség, és jelenleg is zajlik a fiatalítás.

A most induló toborzási kampányban különösen azoknak a fiataloknak a jelentkezését várják, akik készek és szeretnének tenni a haza, családjuk és szeretteik védelmében. "A honvédség vonzó életpályát kínál azok számára, akiknek az egyéni fejlődésen túl fontos a közösség, a bajtársiasság, a fiatalos szemlélet, és emellett a high-tech haditechnikai eszközök iránt is érdeklődnek" - írták.

A toborzási kampány a következő hónapokban nemcsak a toborzási irodákban zajlik majd, hanem az interneten és különböző médiafelületeken, emellett országszerte toborzási rendezvényeket is tartanak.

A toborzókampány nyitórendezvénye hétfőn a Bálna Budapest rendezvényközpontban lesz, és várnak mindenkit, aki akár tartalékos, akár hivatásos vagy szerződéses katonaként szeretne csatlakozni a honvédséghez.

A toborzónapon az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek a Magyar Honvédség alakulataival, fegyverekkel és haditechnikával, az innováció élvonalába tartozó eszközökkel, valamint a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiállításával. Többek között lesznek katonai bemutatók, szimulátorok, valamint biolabor. Lehetőség lesz közelebbről megismerni a katonák életét, és az érdeklődők beszélgethetnek a toborzó szakemberekkel és a már a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló katonával is.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×