eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Nyitókép: Pixabay

Egy balatoni kikötő körül forrnak az indulatok

Megkapta az vízjogi létesítési engedélyt a tervezett balatonföldvári kikötő. A beruházó már megkezdte az előkészületeket.

A Népszava ír arról, hogy már kikerült a "Munkaterület” tábla arra a balatoni partszakaszra, ahol kikötő épülhet. Balatonföldvárról van szó. A terveken a kikötő nagyobb lett: a 311 és 225 méteres mólószár közül a hosszabbat 380 méteresre nyújtották.

Az ellenzők úgy érzik, hogy elveszítik a Nyugati strand nagy részét, jogilag is fellépnek ellene.

Az építő, a Balabo Kft. ügyvezető-tulajdonosa lapnak azt mondta, a kikötő kivitelezési munkái előkészületi szakaszban vannak, ennek befejezésével megkezdődik a vízi munkavégzés. Deák Sándor, szerint a kikötő megépülése után sem változik a strand helyi építési szabályzatban rögzített területe és funkciója.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Orosz kémpara miatt nő a szakadék Magyarország és az EU-tagállamok között

Orosz kémpara miatt nő a szakadék Magyarország és az EU-tagállamok között

Bőven lett volna téma az Európai Unió külüminiszterei találkozóján, de megint Magyarország került a főszerepbe, ami tovább mélyítette a szakadékot a kormány és a többi EU-tagállam között. A fegyverszállítások és Ukrajna támogatása kapcsán megint kiéleződött a feszültség, és ismét napirendre került az oroszok számára megnyitott, kibővített jogkörrel bíró Nemzeti Kártya nevű tartózkodási engedély ügye. A konfliktus elmélyülése még inkább aláássa a magyar EU-elnökség mozgásterét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×