eur:
394.82
usd:
367.46
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Tájékoztató felirat a táblán a középszintű német írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2022. május 6-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

4900 forintért lehetett próbaérettségizni Salgótarjánban

Vizsgálja a helyi tankerület azt a salgótarjáni próbaérettségit, amiért fizetniük kellett a diákoknak.

A salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban a végzős diákok próbaérettségijét egy külsős cég bonyolította le, így a dolgozatok összeállításáért és kijavításáért a tanulóknak fejenként 4900 forintot kellett fizetniük - írja a Telex.

A próbaérettségi dolgozatait a MEGAvizsga Oktatási Kft. állította össze, az ő felhívásukra jelentkezett az iskola még tavaly.

Az iskola honlapján közzétett állásfoglalás szerint a diákok, szülők, tanárok közösen döntötték el, hogy részt vesznek a fizetős gyakorló vizsgán.

A nyomtatott dolgozatokat a cég biztosította, megírásuk után a kijavítást is vállalta. A lapnak az iskola azt válaszolta, hogy "az összeg (4900 Ft) a dolgozat összeállítását, nyomdai előállítását és javítását fedezi.

A befizetett összegből sem az iskola, azaz a pedagógusok és az igazgató, sem a tankerület nem részesült."

Azáltal, hogy külsős cég bonyolította le a próbaérettségit, nagy terhet vettek le a tanárok válláról, akiknek egyébként munkaidejükön felül kellett volna összeállítaniuk és kijavítaniuk a dolgozatokat.

A Salgótarjáni Tankerületi Központ, amelynek állítólag nem volt tudomása erről a próbaérettségiről az t válaszolta az ügyben:

"a megjelent hírek alapján az ügy kivizsgálását megkezdtük."

Tavaly októberben írtunk arról, hogy egy budapesti gimnáziumban 8000 forintot kértek a szülőktől azért, hogy a tanárok pluszmunkáját díjazni tudják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×