eur:
394.51
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Extra orosz gáz érkezését jelentette be Szijjártó Péter

Prágában még arról is beszámolt, nem lesz egységes EU-s oroszvízum-tilalom.

A külügyi és külgazdasági miniszter az EU-külügyminiszterek prágai tanácskozásáról bejelentkezve közölte, az orosz Gazprom az eredeti megállapodáson túl további földgázt - naponta maximum 5,8 millió köbméterrel többet - szállít Magyarországra, az erről szóló szerződést már alá is írták.

Szijjártó Péter azt is elmondta, nem lesz általános EU-s vízumtilalom Oroszország ellen - írja az Index tudósítása.

A tárcavezető még azt is közölte, fogyasztásarányosan 36,5 százalék feletti a töltöttségi arány, az EU-átlag 21,4 százalék.


Az augusztusban a hosszútávú szerződésen felüli plusz gázszállítás maximális mértéke 2,6 millió köbméter volt, ezt emelik szeptember elsejétől napi maximum 5,8 millió köbméterre.

Szijjártó Péter jelezte még, hogy Magyarország földrajzi elhelyezkedéséből, a csővezetékek helyzetéből fakadóan az ország energiaellátásának biztosítása "lehetetlen, fizikailag kizárt" az orosz gázforrások használata és számításba vétele nélkül.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×