eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az időszakos nagykarbantartásra érkezett első széles törzsű, Airbus A330F teherszállító repülőgép az Aeroplex Közép-Európai Kft. új hangárjánál 2022. augusztus 29-én. A teljes körű karbantartást magyar szakemberek végzik a cég idén márciusban átadott új hangárjában.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

A kormányzati teherszállító repülő "elsőzött" Ferihegyen - fotók

Ekkora repülőgép időszakos nagyjavítása először történik Magyarországon.

Időszakos nagykarbantartásra érkezett első széles törzsű, Airbus A330F teherszállító repülőgép az Aeroplex Közép-Európai Kft. új hangárjába 2022. augusztus 29-én. A teljes körű karbantartást magyar szakemberek végzik a cég idén márciusban átadott új hangárjában.

A magyar kormány áruszállító repülőgépének fogadásával a vállalat mellett a hazai légiipar is új szintre lépett - írta ennek kapcsán az Airportal.hu.

Az Airbus A330-200F áruszállító hossza 58,82 méter, szárnyfesztávja 60,3 méter, függőleges vezérsíkjának magassága 16,9 méter, az ICAO repülőtéri besorolása szerint E kategóriásnak számít. Ekkora repülőgép időszakos nagyjavítása most először történik Magyarországon.

A karbantartás (ún. C-Check) ideje alatt az Aeroplex magasan képzett specialistái alapos ellenőrzésnek vetik alá a gép minden egyes négyzetcentiméterét. A mostani szervizelés közel 500 egyedi munkafolyamatból áll.

Budapest, 2022. augusztus 29.
Az időszakos nagykarbantartásra érkezett első széles törzsű, Airbus A330F teherszállító repülőgép az Aeroplex Közép-Európai Kft. új hangárjában 2022. augusztus 29-én. A teljes körű karbantartást magyar szakemberek végzik a cég idén márciusban átadott új hangárjában.
MTI/Lakatos Péter
Az időszakos nagykarbantartásra érkezett első széles törzsű, Airbus A330F teherszállító repülőgép az Aeroplex Közép-Európai Kft. új hangárjában 2022. augusztus 29-én. MTI/Lakatos Péter

A légipiaci portál emlékeztet: a magyar Aeroplex a régió egyik legelismertebb és legnagyobb szolgáltatója a repülőgép-karbantartási piacon, az idén márciusban átadott hangár révén pedig tovább bővíthette kapacitásait és képességeit. A vállalat a legismertebb Airbus és Boeing utas-, illetve áruszállító repülőgépek karbantartását végzi, többek között a Boeing 737, 757 és 767, vagy az Airbus A320-as család típusait.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×