eur:
394.69
usd:
365.63
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Surface of an outdoor olympic swimming pool
Nyitókép: EvrenKalinbacak/Getty Images

Bezárt egy balatoni uszoda a magas energiaköltségek miatt

A kapcsolódó sportcsarnok is csak a fűtési idény kezdetéig lesz használható Balatonbogláron.

„Kedves vendégeink! Tájékoztatjuk önöket, hogy a Balatonboglár Város Önkormányzat képviselő-testületének 2022. augusztus 17-én hozott rendelete értelmében, 2022. augusztus 20-tól az uszoda határozatlan ideig zárva tart! Megértésüket tisztelettel köszönjük!” – olvasható a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ honlapján, amit a Termal Online szúrt ki.

Mészáros Miklós polgármester Balatonboglár Facebook-oldalán – múlt szerdán – közzétett videójában (4:15-től) részletesen is beszélt a döntés okairól. A település első emberének elmondása szerint a megugró energiaárak miatt kellet az uszoda gyors bezárásáról dönteni. A kettő együtt azt jelenti, hogy több mint 100 millió forintot kellett volna pótlólagosan a létesítmény üzemeltetésére költeniük – ismertette.

Szerinte ez megoldható lett volna az ingatlanadó 50 százalékos emelésével, viszont a képviselők úgy döntöttek, hogy ezt nem terhelnék a lakosságra. Másképpen viszont nem tud ekkora összeget előteremteni Balatonboglár.

A polgármester problémaként említette, hogy annak idején a komplexum építésekor nem figyeltek az energiahatékonyságra. Az épület nincs szigetelve, elavultak a kazánok és nincs napelem vagy hőszivattyú, ami olcsóbbá tehetné az üzemeltetést.

A döntés az uszoda bezárása mellett a sportcsarnokot is értini, utóbbira viszont most még nem kerül lakat, egészen a fűtési idény kezdetéig használható lesz, után viszont tavaszig szintén bezárják.

A Polgármester a videóban arra is utalt, hogy megoldást jelenthetne ha az állam átvenné az üzemeltetést.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×