eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Kirándulók a Normafánál 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt a kirándulóhely parkolóját április 10. óta zárva tartják.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kedvező változás a Normafa megközelíthetőségében

A korábbi társadalmi egyeztetés eredményeként sűrítik a buszjáratokat.

Augusztus 6-ától egyszerűbbé válik a fővárosiak népszerű kirándulási helyszíne, a Normafa megközelítése: a tavaszi társadalmi egyeztetés eredményeképp sűrűbben járnak majd a 21-es autóbuszcsalád járatai a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A 21-es busz a Széll Kálmán tértől a Normafáig, az új 221-es busz a Széll Kálmán tértől Csillebércig (KFKI), a 212-es busz pedig - meghosszabbított útvonalon - a Normafáig jár majd. Ezzel a Normafáról és az Eötvös útról a hét minden napján elérhetővé válik a XII. kerület központi területe, Dél-Buda és az M4-es metró - közölték.

Csúcsidőszakban, a forgalom nagyságához igazodva, a Széll Kálmán térről 21A, míg a Boráros térről 212A jelzéssel sűrítő járatok indulnak a Svábhegyig - áll a közleményben.

A járatszámozás egységesebb lesz: a Svábhegyig közlekedő járatok a 21A és a 212A jelzést kapják, a Normafáig közlekedők a 21-es és a 212-es jelzést, a Csillebércig közlekedő pedig a 221-es jelzést.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×