eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által szervezett 7+ üléses hétvége elnevezésű rendezvény a Magyar Vasúttörténeti Park Orient-csarnokában 2019. április 27-én. A bemutatón tizenhárom autómárka hét- vagy többszemélyes családi autóját láthatták az érdeklődők.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Jó hír az autóra vágyó nagycsaládosoknak

A kormány ugyan elvont 3 milliárd forintot a keretből, de ez nem lassítja a nagycsaládosok autóvásárlási programját.

A Magyar Közlönyben egy hete jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint 3 milliárd forinttal csökkentik a nagycsaládosok autóvásárlását támogató keretet.

Az elvonás azonban semmit sem változtat a programon, a támogatási igényeket továbbra is az idei év utolsó napjáig lehet benyújtani – írja a vg.hu. A portál szerint mindez úgy lehetséges, hogy az új autókra 1-1,5 évet kell amúgy is várni, ezért valószínűleg feleslegesen sok pénzt különítettek el erre a célra.

Az érvényes kérelmeket a Magyar Államkincstár nem is utasíthatja el

forráshiányra hivatkozva, és akivel egyszer megkötötték a támogatási szerződést, annak ki is kell fizetni a hozzájárulást.

A vg.hu szerint még mindig komoly az érdeklődés a 2019-ben indult program iránt. Novák Katalin akkori miniszter tavaly arról beszélt, hogy már 34 ezren éltek a lehetőséggel. A nagycsaládosok, új autó vásárláshoz legfeljebb két és fél millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatást kaphatnak.

Azonban a vg. hu felhívja a figyelmet arra is, hogy a családi, vagy elektromos autók tulajdonosai jobb, ha az első három évben nagyon vigyáznak a gépjárműveikre. Ugyanis lopás, vagy töréskár esetén a biztosító először a vásárláshoz támogatást adó magyar államot kártalanítja.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×