eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Modern Semi Truck Vehicle Driver Talking to His Truck Dispatcher Making Sure Deliver Will be Made in Time.
Nyitókép: Freepik

Hogyan lehet elemezni a sofőr munkaidejét, hogy azzal megvédjük a céget? (x)

Számok, statisztika, elemzés… Ez a három kifejezés a legtöbbekben olyan nagyfokú ellenállást vált ki, ami nehezen felülmúlható. Hogy miért? Azért, mert a száraz tények, adatok analízise érthető okokból legfeljebb azokat tölti el gyönyörűséggel, akik éreznek némi affinitást a matematika világához. Viszont sokan kifejezetten távol állnak a reálgondolkodástól. Ugyanakkor egy szállítmányozással foglalkozó vállalkozás esetében a pontos információk ismerete, egyúttal felülvizsgálása nem kedv meg hangulat kérdése. Pontosabban, ha mégis ebbe a kategóriába esik, annak bizony akár büntetőtételekkel színezett végeredménye is lehet.

Létezik olyan megoldás, ami könnyedséggel alkalmazható?

Igen! A szállítási szoftver erre képes. Nem kínál kevesebbet, mint könnyen kezelhető felületet, ahol adathalmazok helyett a rendezettségé, az áttekinthetőségé a főszerep.

Na, de induljunk a startvonalról! Az első kérdés az az, hogy mi értelme van az adatok figyelésének. Roppantul egyszerű a válasz. Az, hogy az esetleges problémákra még időben fény derüljön. Még az előtt, hogy szankcionálható következményekkel járna a sofőr figyelmetlensége. Például a pihenőidő lerövidítése komoly gond, ami annak ellenére, hogy mekkora fokú következetlenség, sokszor előfordul. A szándék természetesen nem mindig ártó.

Van, aki valóban úgy érzi, hogy nem fárad el annyira, hogy jól bírja a gyűrődést, hogy felesleges a szusszanás. Csak az marad valahogy ilyenkor árnyékban, hogy a fáradtság a legtöbbször lecsap. Tehát nem fokozatosan érkezik, hanem jóformán lesújt. Ha ez vezetés közben történik meg, ha egy perc hirtelen kiesik, akkor annak beláthatatlan következményei lehetnek. Jobb nem is ecsetelni azokat a forgatókönyveket, amelyek eséllyel indulhatnak a megvalósulásért. Nem egyszer a tájékozatlanság is közrejátszik.

Fotó: Freepik
Fotó: Freepik

Száz szónak is egy a vége, ha a kézhez kapott információk szabályszegésről tanúskodnak, akkor jöhet az aktív cselekvés. Gyakran például egy edukációs előadás vagy tanfolyam sokat segíthet a helyzeten, mert olykor ténylegesen a nem megfelelő háttértudás generálja a szabálysértést. Amennyiben pedig semmiféle figyelmeztetés nem segít, akkor nyilván következhet az elbocsájtás, mindenkinek az érdekében.

Mennyi pénz takarítható meg egyetlen program közbenjárásával?

Határozottan sok! A törvényi előírások megszegéséért kiszabható büntetési tételek finoman szólva sem csekélységükről híresek – erről ír az ujszo.com is. Úgyhogy eleve a szankciók elkerülésével jelentős anyagi muníció őrizhető meg. A nyugalom, a biztonság érzete pedig minden pénzt megér. Márpedig cégvezetőként ez az az állapot, ami a legtöbbet teremtheti a jövőben. Ha nincsen frusztráció, ha nincsenek problémák, akkor nem állhat semmi sem a fejlődés útjába!

Mindehhez elegendő egyetlen szoftver, ami minden tekintetben kezes, ami nemcsak összegyűjti, hanem elemzi is a beérkező adatokat. Vagyis pár kattintás nyomán hiánytalan és roppantul informatív kép rajzolódhat ki az aktuális állapotokról. Amik, ha szükséges természetesen megváltoztathatók az ismert információk fényében.

(x)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×