eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Skyline of Budapest with Liberty Bridge and Gellert Hill at day
Nyitókép: _ultraforma_/Getty Images

Filmforgatás lesz a Szabadság hídon - ezek a változások

A Krisztina körúton egymást érik majd a villamosok a hétvégén.

Filmforgatás miatt lezárják a Szabadság hidat a hétvégén ezért több villamos közlekedése változik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint szombaton és vasárnap a 47-es és a 48-as villamosok megváltozott útvonalon, a dél-budai végállomások és a Széll Kálmán tér között közlekednek, nem érintik a Fővám tér, a Kálvin tér, az Astoria és a Deák Ferenc tér megállót. Ezzel együtt mindkét irányban megállnak az 56A villamos Rudas Gyógyfürdő, Döbrentei tér, Dózsa György tér, Krisztina tér, Mikó utca és Déli pályaudvar megállóhelyén.

A 49-es villamos nem közlekedik.

Az N19-es nosztalgiavillamos a 19-es villamossal megegyezően a Móricz Zsigmond körtér és a Bécsi út/Vörösvári út között jár.

A BKK az utazóknak azt javasolja, hogy a Szabadság híd lezárása miatt Pest és Buda között a 4-es metrót, illetve a 7-es és a 133E autóbuszt használják. A Deák Ferenc tér és a Kálvin tér között az M3-as metrópótló, a 9-es autóbusz, valamint a 72M trolibusz segíti a közlekedést - tették hozzá.

Az utazás megtervezéséhez a BKK ajánlja a BudapestGO alkalmazás használatát, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár a jegyet, bérletet is meg lehet vásárolni az applikáció segítségével - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×