eur:
394.64
usd:
365.41
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Lendvai Ildikó, a Magyar Szocialista Párt volt elnöke Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező temetésén a Fiumei úti sírkertben 2017. szeptember 9-én.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Lendvai Ildikó: valószínűleg hülye voltam

Az MSZP egykori elnöke egy bulvárlapnak adott interjút, beszélt korábbi társairól, pártjáról, de a 2022-es választásról is.

Interjút adott a Blikknek Lendvai Ildikó, az MSZP egykori elnöke.

A veterán politikus úgy látja, pocsék helyzetben van az egész ellenzék, de - legalábbis az MSZP esetében - haláltusáról nincs szó.

Arra, hogy 2009-ben miért vállalta el a szocialista párt vezetését, azt mondta, "valószínűleg hülye voltam", utalva arra, hogy már látszott a 2010-es választási vereség.

Fájdalommal látja Kovács László - szintén volt pártelnök - visszavonulását egészségügyi okokból, Szili Katalin "átállása" a kormányoldalra pedig egyenesen "szíven ütötte".

Felidézte, az ellenzéki előválasztás során Márki-Zay Péter mellett tette le a voksát, mert bár Dobrev Klárát "profinak" tartja, a Gyurcsány Ferenc elleni indulatok elől "nem lehet kitérni". Döntését nem bánta meg, az viszont meglepte, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet így "összegyurcsányozzáK".

Gyurcsány Ferenc jelenlétét egyébként "politikai adottságként" kell szerinte kezelni.

Úgy látja, a választást Vlagyimir Putyin "nyerte meg" Orbán Viktornak, de még a kétharmadnál is jobban szíven ütötte Márki-Zay Péter magára hagyása az ellenzéki térfélen.

Elmondása szerint nincs nyaralója, jachtja és luxusautója sem.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×