eur:
394.45
usd:
365.3
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Újabb befogadó játszóteret avatott a Szerencsejáték Zrt.

A parkban ép és fogyatékossággal élő gyermekek a közösen játszhatnak. A részletekről Bánhegyi Zsófiával, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatójával beszélgettünk.

A Szerencsejáték Zrt. immáron tizennyolcadik, úgynevezett egyetemesen tervezett játszóterét adta át, ezúttal Győrben. Ezeknek a játszóterek az a különlegessége, hogy itt szinte minden játékkal tudnak játszatni a fogyatékosság bármely típusával rendelkező gyerekek az ép társaikkal – emlékeztetett Bánhegyi Zsófia. Vagyis a játszóparkok akadálymentesítettek, de nemcsak a területük, hanem maguk a játékok is.

A Szerencsejáték Zrt. programjának célja, hogy befogadóbb, elfogadóbb felnőttekké váljanak a gyerekek a közös játékon keresztül – tette hozzá a marketing és kommunikációs igazgató. Bánhegyi Zsófia arra is kitért, hogy a személetváltásra is nagyobb hangsúlyt kívánnak helyezni, ezért is csatlakozott a programhoz Drávucz Rita olimpikon, Európa- és világbajnok vízilabdázó, érintett szülő, aki jószolgálati nagykövetként fogja támogatni a személetformálást, hogy minél hatékonyabban el tudjanak jutni az érintett szülők és gyermekek közösségéhez.

A Szerencsejáték Zrt. minden évben az egyik sorsjegye bevételéből finanszírozza a játszóterek építését, vagyis elmondható, hogy a játékosokkal közösen valósítják meg a programot. A marketing és kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén is öt játszóteret szeretnének átadni az év végéig, aminek az előkészítése hamarosan kezdetét is veszi. A társaság egyébként minden játszótérre bruttó 50 millió forintot fordít.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×