eur:
394.78
usd:
367.87
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) elnöke (b) és Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja közös sajtótájékoztatót tart a Hősök terén 2022. január 31-én. Országosan az iskolákban foglalkoztatott pedagógusok kevesebb mint egyötöde, valamivel több mint 20 ezren vettek részt a hétfői figyelmeztető sztrájkban.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Tanársztrájk: lépett a minisztérium, itt az új kormányrendelet

Új kormányrendelet szabályozza a sztrájk során biztosítandó minimum szolgáltatást - közölte a köznevelési államtitkárság.

Megjelent a kormányrendelet, amely leszögezi, hogy gyermekfelügyeletet minden, sztrájkkal érintett köznevelési intézményben biztosítani kell, a tanulók pedig nem maradhatnak oktatás-nevelés nélkül - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága pénteken az MTI-vel.

Közleményükben felidézték: a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy a január 31-én tartott pedagógussztrájk törvényellenes volt.

A kormány álláspontja szerint a szülők és a gyermekek érdekében, az újabb káosz elkerülése céljából és a járványhelyzetre is figyelemmel pontosan szabályozni kell, hogy az esetleges pedagógussztrájk idején a köznevelési intézményeknek milyen minimum szolgáltatást kell nyújtaniuk - írták.

A köznevelési államtitkárság ezzel együtt hangsúlyozta: a kormány és a pedagógus szakszervezetek között nem a további béremelés szükségességéről van vita, hanem annak időzítéséről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×