eur:
394.11
usd:
366.66
bux:
71759.72
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára beszél a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. február 16-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

A mentelmi bizottság rábólintott Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztésére

A mentelmi bizottság javasolja az országgyűlésnek, hogy függesszék fel a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogát.

Polt Péter legfőbb ügyész kedden kezdeményezte Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését a házelnöktől egy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként.

A politikus nem vett részt az Országgyűlés Mentelmi bizottságának ülésén, amelyen megszavazták, hogy javasolják, hogy az Országgyűlés kedden függessze fel a képviselő mentelmi jogát. Völner Pál már múlt héten lemondott államtitkári tisztségéről.

A politikust képviselő ügyvédi iroda korábbi közleményében az állt: Völner Pál nem ismeri el büntetőjogi felelősségét, semmilyen bűncselekményt nem követett el, "államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően látta el".

Völner szerint a Legfőbb Ügyészség indítványa zavaros, elnagyolt, ellentmondásos - ez abból a levélből derült ki, amelyet a parlamenti bizottság elnökének, Hargitai Jánosnak december 10-én írt, és amelyet védője, Papp Gábor ügyvéd eljuttatott a 24.hu-nak.

"A Legfőbb Ügyészség általam is megismert tartalmú indítványa meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részeiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi" - olvasható a szövegben. "A Legfőbb Ügyészség indítványa engem érintően számtalan valótlan állítást tartalmaz, melyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fogok reagálni" - írta még Völner Pál. Hozzátette: az ügyészség megkeresése nincs teljesen összhangban azzal a közleménnyel, melyet a közvélemény december 7-én ismerhetett meg.

Címlapról ajánljuk
Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Így zökkentené ki a KSH a holtpontról a magyar kkv-kat

Így zökkentené ki a KSH a holtpontról a magyar kkv-kat

A magyar kkv-szektor digitalizációs fejlődése a Covid óta stagnál, legalábbis erre enged következtetni az uniós DESI index értéke és az uniós rangsorban elfoglalt helyezés változatlansága. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyik legnagyobb magyar adatvagyon-kezelőként és a Data-EDIH (European Digital Innovation Hubs) projekt tagjaként a KKV-tervező aloldalával igyekszik támogatni a kis- és középvállalkozásokat az üzleti döntéseik meghozatalában, a részükről felmerülő kérdések megválaszolását, az egyedi igények kiszolgálását pedig külön szervezeti egység támogatja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 12:09
×
×
×
×