eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke, parlamenti képviselő Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke polgármester-jelöltségét bejelentő sajtótájékoztatón Győrben 2019. december 4-én. Pollreisz Balázs a szocialisták, a DK, a Momentum, az LMP, a PM és a Jobbik által alkotott győri ellenzéki összefogás jelöltje. A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Mégis beállhat Márki-Zay Péter mögé az MSZP

Tóth Bertalan társelnök megindokolta döntését.

Az ellenzéki előválasztás második fordulójában Tóth Bertalan Márki-Zay Péterre voksolt. Az MSZP társelnöke közösségi oldalán azzal indokolta meg döntését, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjében látja a nagyobb esélyt, hogy képes jövőre legyőzni Orbán Viktort és a Fideszt. Emellett elkötelezett a jogállam és a demokrácia helyreállítása, a korrupció felszámolása, a társadalmi igazságtalanságok orvoslása és mindenkinek egyenlő esélyeket biztosító ország építése, valamint a jövő generációk érdekeinek védelme mellett a környezet- és klímavédelmi ügyek tekintetében - fejtette ki.

Tóth Bertalan szerint az elmúlt napokban mindkét jelölt arra kérte az MSZP-t, hogy foglaljanak állást, kit támogat a párt. A társelnök azt írta, ezt ő megtette, és rendkívüli országos elnökségi ülést hívott össze annak érdekében, hogy a Márki-Zay Péter támogatásáról szóló állásfoglalást a vezető testület is erősítse meg.

A korábbi napokban, Karácsony Gergely visszalépése után több vezető szocialista politikus a DK-s Dobrev Klára mellé állt. Így tett többek között Hiller István, a választmány elnöke, Gőgös Zoltán parlamenti képviselő, Horváth Csaba, Zugló és Nemény András, Szombathely polgármestere. Lendvai Ildikó viszont Márki-Zay Péterre voksolt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×