eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Facebook/Előválasztás 2021/Bordás Róbert/aHang

Úgy tűnik, nem teljesítik az MSZP-s politikusok Karácsony Gergely kérését

A szocialista párt több politikusa és egy párbeszédes is bejelentette, Dobrev Klárát támogatja.

Amióta a Párbeszéd elnöke, Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára az ellenzéki előválasztás második fordulójában a miniszterelnök-jelöltségért való küzdelemben, a szimpátiájukat nyilvánosan közlők között egyetlen vezető MSZP-s politikus sem volt, aki megfogadta volna pártja korábbi – 2018-ban a Párbeszéddel még közös – jelöltje javaslatát, és Márki-Zay Péterre szavazna.

Mint az Infostart is beszámolt róla korábban,

  • Nemény András, Szombathely MSZP-s polgármestere,
  • Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő,
  • Hiller István volt kulturális miniszter, az MSZP választmányi elnöke

is a DK jelöltjét, Dobrev Klárát támogatja a Mindenki Magyarország Mozgalom vezetőjével szemben. Így nyilatkozott továbbá Szitka Péter, Kazincbarcika szocialista polgármestere és Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter is.

Ugyancsak erről írt vasárnap Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Karácsony Gergely párttársa.

Márki-Zay Péter támogatását nyilvánosan egyelőre a Momentum jelentette be, valamint az MSZP-ből 2019-ben kilépő, szegedi polgármester, Botka László, aki a szocialisták miniszterelnök-jelöltje volt egy darabig a 2018-as választások előtt.

A hvg.hu emlékeztetett: a DK szívóhatását régóta szenvedi az MSZP: 2020-ban Budapesten két polgármester is pártot váltott: a III. kerületet vezető Kiss László és Szaniszló Sándor a XVIII. kerületből. Idén nyáron pedig Molnár Gyula volt MSZP-elnök választotta a DK-t.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×