eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A hideg idő miatt elfagyott vízórák a Debreceni Vízmű Zrt. Balmazújvárosi úti telephelyén 2017. január 13-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Megérkezett az "első fecske" a Nemzeti Vízművekhez

Bonyolult tárgyalásokon, átvilágításokon van túl az alföldi szolgáltató.

Az Alföldvíz lehet az első csatlakozó az állami tulajdonú, regionális szolgáltatókat tömöríteni hivatott Nemzet Vízművek Zrt.-hez a Világgazdaság információi alapján.

Működése első évében a Nemzeti Vízművek Zrt. (NV) alapvető célja az, hogy felmérje a regionális víziközmű-szolgáltatók tevékenységét, majd megkezdődjön a működés egységesítését célzó racionalizálás - mondta a lapnak a január 1. óta működő állami társaság vezérigazgatója, Volencsik Zsolt.

Elsősorban a méretgazdaságosság előnyeit szeretnék kihasználni, ennek fő területei szerinte a beszerzés egységesítése, akár összevonása is, az informatikai rendszerek közös működtetése, egységes HR-stratégia kialakítása és követése, továbbá egy szintén egységes ügyfélszolgálati rendszer kialakítása.

Ezek mellett a legfontosabb teendő a társaságok kintlévőségeinek egységes és hatékony behajtása.

A víziközműtörvény módosítása 2021. június 13-tól lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok és a tulajdonukban álló víziközmű-szolgáltatók is csatlakozzanak – önkéntes módon – a regionális víziközmű-szolgáltatók szakmai tapasztalataira építő működési modellhez, mégpedig az NV Zrt. által koordinált integráció eredményeként. Ehhez azonban ingyen át kell engedniük a közszolgáltatói feladataikat és a kapcsolódó víziközművagyonukat az államnak.

A csatlakozási kérelem benyújtása nem jelenti automatikusan az integrációs megállapodás megkötését, mert ezt még részletes jogi, gazdasági és műszaki átvilágítás, valamint az egyedi körülmények mérlegelése és szakmai egyeztetés előzi meg - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×