eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Szász János filmrendező Budapesten 2018. szeptember 13-án. Szász János rendezi Az utolsó bástya című, a Nándorfehérvár hőseiről készülő történelmi filmet. A tervek szerint a forgatás 2019 nyarán kezdődhet el.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szász János elhagyta az országot

A rendező két magyarországi ügy miatt az Egyesült Államokba költözik.

Bár barátai, akik segíteni fognak neki, élnek kint, de egyelőre nincsenek szerződései az USA-ban, munkát keresni megy – igaz, korábban egy ideig már élt ott.

Mindez a Veiszer Alinda által készített interjúból derült ki, amit a Telex szemlézett.

Szász János azt, mondta, a költözése eredője "ez a február 5-i dolog. Amit megelőzött az, hogy én eljöttem az SZFE-ről... A kettő nagyon szoros összefüggésben van..."

Mint ismert, februárban házkutatást tartottak a rendezőnél, a rendőrök számítástechnikai eszközöket foglaltak le, miután Szász jogi vitába keveredett a bangladesi orvoscsoportról készített dokumentumfilmje miatt. Az csak egy dolog, hogy nem is pontosan tudták, miért jönnek a rendőrök - először azt hitték, azért, mert a feleségével mindketten lázas koronavírusosak voltak akkor, és az egyenruhások biztos a piros cetlit hozzák.

"Ebben (az ügyben) megbocsáthatatlan dolgok vannak. Nem is az engem és a feleségemet ért inzultusról beszélek, nem is arról, hogy mindketten 40 fokos lázasak, covidosok voltunk. Hanem arról, hogy van egy 8 éves gyerekem, van egy 15 éves gyerekem, és azt a képet, amikor pisztollyal felmennek a két gyerekemhez a hátam mögött megbeszélni, hogy az apádnak hol vannak az eszközei, és azt a képet, amikor a kisebbik fiam az üvegajtó mögött nézi, hogy mi történik a szüleivel, azt én nem felejtem el. És nem is fogom, akarom, tudom megbocsátani" - mondja az utolsó szavaknál elcsukló hangon.

„Ahogy néztem a kisfiamat az üveg mögött, ott megfogalmazódott bennem, hogy én itt nem vagyok a helyemen, ha ez megtörténhet velem” - mondta, majd hozzátette: egy politikus azt mondta egy barátjának, hogy Szász Jánosnak nem kellett volna elmennie az SZFE-ről.

Utóbbival kapcsolatban azt mondta, eredetileg végig akarta vinni másodéves osztályát osztályfőnök-helyettesként, de aztán úgy érezte, nincs maradása. „Végignéztem azt a honfoglalást, amiben a honfoglalók ugyanezeken az egyetemi helyeken tanultak, és minden nosztalgia nélkül döntötték le, taposták el ezt az egyemet”, és nem értette, hogy a „honfoglalók”, akik „katonai attakkal” foglalták el az egyetemet, hogyan érezhetnek erkölcsi alapot, hogy később itt fiatalokat tanítsanak - mondta.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×