eur:
393.07
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A jelenlevő képviselők megemlékezése a nemrég elhunyt Pánczél Gyula volt MDF-es képviselőről az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2021. február 1-jén. Az Országgyűlés a Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd kezdeményezésére tart rendkívüli ülést a koronavírus-járvány kezelését célzó, az ellenzéki pártok szerint elégtelen kormányzati intézkedések megvitatására. Az ellenzéki pártok négy javaslat tárgyalását és ezekben három vizsgálóbizottság felállítását indítványozták. A parlamenti ülésen a Fidesz és a KDNP nem vesz részt, mert politikai blöffnek tartja az ellenzéki pártok kezdeményezését.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Bojkott, figyelemelterelés - reagált az ellenzék a gyermekvédelmi népszavazás bejelentésére

Gyurcsány Ferenc személyesre vette a tónust, több párt arra buzdít, hogy hagyják az emberek figyelmen kívül az egész kezdeményezést.

Orbán Viktor szerda reggel ötkérdéses gyermekvédelmi népszavazás kezdeményezését jelentette be Facebook-oldalán.

Az ellenzéki reakciók széles skálán mozogtak az ügyben.

Karácsony Gergely (Párbeszéd) budapesti főpolgármester azonnal bejelentett egy háromkérdéses népszavazási kezdeményezést Diákváros, sztrádakoncesszió és antitestszűrés ügyében.

"Az Orbán Viktor által bejelentett gyűlöletkeltő kamunépszavazással a kormány csak el akarja terelni a figyelmet a Fudan Egyetemről, a lehallgatási botrányról, az elszabadult inflációról, az ellopott autópályákról" - ez már Fekete-Győr András Momentum-elnök reagálása, aki szintén a Facebookon osztotta meg gondolatait, ezek között hangsúlyozta, hogy a népszavazásra a helyes válasz a bojkott, a pride-ra viszont "mindenki menjen ki".

Lényegében

bojkottálná

a referendumot Jakab Péter Jobbik-elnök is.

Szerinte a gyerekek felhasználása "aljas propagandacélokra" nem más, mint egyértelmű terelés, miközben ország-világ válaszokat várna, hogy miért is kellett megfigyelni, lehallgatni magyar állampolgárok százait, talán ezreit.

A DK elnöke,

Gyurcsány Ferenc azt kérte Orbán Viktortól, hogy "szórakozzon a felmenőivel", ne az országgal.

Az LMP társelnökei, Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté egyaránt arról értekezett a közösségi médiában, hogy a népszavazás egy végtelenül cinikus és felháborító figyelemelterelés a megfigyelési ügyről.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×