eur:
394.57
usd:
365.79
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
JAS 39 Gripen vadászrepülőgép a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2021. július 2-án. A légi bázison augusztus 28-án és 29-én nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót tartanak.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Nyolc év után ismét repülőnap és haditechnikai bemutató Kecskeméten

A cél bemutatni a legújabb beszerzéseket, valamint a katonák tudását. Augusztus végén tartják a kétnapos rendezvényt.

Augusztus 28-29-én rendezik meg a nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison - jelentette be a honvédelmi miniszter pénteken Kecskeméten.

Benkő Tibor a helyszínen elmondta: a nyolc év kihagyás után újra megszervezett rendezvény célja, hogy bemutassák a honvédelmi és haderőfejlesztési programra fordított összeg hasznosulását, a már beszerzett, illetve a jövőben beérkező haditechnikai eszközöket és járműveket. A Zrínyi-program biztosítja, hogy honvédség erős, ütőképes és korszerű technikai eszközökkel legyen felszerelve, személyi állománya pedig kiválóan kiképzettek, hazájuk iránt elkötelezett, lojális katonákból álljon.

A repülőnapra mintegy 60-65 ezer embert várnak.

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka közölte: a nemzetközi rendezvény kiváló alkalmat ad arra, hogy megmutassák, a magyar katonák, bár az elmúlt hónapokban kivették részüket a migráció és a pandémia okozta válsághelyzet kezeléséből, közben nem felejteték el az alapfeladataikat sem.

A programokkal a felnőttek és gyerekek mellett a honvédség iránt érdeklődő fiatalokat is szeretnék megszólítani, és megmutatni nekik, hogy "jó ma magyar katonának lenni". Bíznak abban, hogy a repülőnap hatására minél többen döntenek a katonai pálya mellett, és csatlakoznak a kadétprogramba vagy az önkéntes magyar haderőhöz.

A nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutatóról folyamatosan frissülő információk a repulonap2021.hu oldalon érhetők el, ahol jegyek is válthatók lesznek.

Újságírói kérdésre Benkő Tibor cáfolta azt a sajtóhírt, hogy Ruszin-Szendi Romulusz megszüntette azt a fegyelmi eljárást, amely egy alezredes ellen folyik szexuális zaklatás miatt. A honvédség parancsnoka a méltánytalansági eljárást, nem pedig a fegyelmi eljárást szüntette meg. Gyakorlatilag sokkal szélesebb körű vizsgálatot rendelt el, amely nemcsak az elkövető, hanem azok felelősségére is kiterjed, akik tudtak az esetről, de közömbösen álltak hozzá - közölte.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×