eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: pixabay

Percről percre - a koronavírus-járvány csütörtöki hírei

A fél világ a harmadik járványhullámmal birkózik, az egész pedig az oltásokért küzd - csütörtökön is egész nap.

2021.02.04. 21:43

Újabb országokban nem adják időseknek az AstraZeneca vakcináját

Hollandiában legföljebb 65 évesek kaphatják majd, Romániában 55 a korhatár.

2021.02.04. 20:20

Lehet, hogy Budapesten játszanak Gulácsi Péterék a Liverpoollal a BL-ben

A német rendőrség elutasította az RB Leipzig labdarúgócsapatának kérését, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt beutazási korlátozások ne vonatkozzanak a Liverpoolra, amelynek február 16-án Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt kellene játszania Lipcsében. A meccs helyszíne így akár Budapest is lehet.

2021.02.04. 19:59

Már látszik, mikor jön a vakcinaútlevél Svédországban

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében a svéd kormány meghosszabbítja a korlátozásokat, tilos lesz alkoholt árusítani este nyolc óra után.

2021.02.04. 18:06

Ferenc pápa gondol a járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő zenészekre

A pápa videóüzenetben bátorította a járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészeket a Vatikán vallás és zene témájában tartott kétnapos online konferenciájának megnyitása alkalmából. Ferenc pápa üzenetében kiemelte az egyházi zene művészeit. Mint mondta, az egyház zenei öröksége sokoldalú, nemcsak a liturgiában jelenik meg, hanem a szabadidő eltöltésében, koncertek formájában is nagy szerepet játszik. A katekizmusban és az iskolákban is fontos a vallási zene – mondta a pápa a vatikáni rádió közlése szerint.

"De tudjuk, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta a zenei tevekénységek lehetőségei jelentősen beszűkültek. Mindazokra gondolok, akik saját bőrükön érzik ezt: zenészekre, akiknek az életét és munkáját alapjaiban rázta meg a távolságtartás szükségessége, azokra akik elveszítették munkájukat, akiknek hiányoznak a társas kapcsolatok, mindazokra, akik segítségével nehéz körülmények között is megvalósulhat a szükséges oktatás, képzés és a közösségi élet" - mondta Ferenc pápa. Kiemelte, sokan nagy erőfeszítéseket tesznek azért, hogy új utakat találjanak és kreatív módon továbbra is zenéljenek, nem csak a templomba járó közönség előtt. A pápa üzenetében azokról sem feledkezett meg, akik a háttérben dolgoznak, például a koncertek közönségét helyükre kísérő munkatársakról.

2021.02.04. 16:31

Enyhítés Szlovákiában? Egyértelmű válasz érkezett

10-ről 14 naposra emelt kötelező karantén, nyitó óvodák és alsó tagozat - így döntött a pozsonyi kormány.

2021.02.04. 15:24

Szijjártó Péter: új világgazdasági korszak köszöntöt be a pandémiával

Magyarország pedig gazdaságtörténetének legrobusztusabb ösztönzőcsomagjával válaszol a globális válságra.

2021.02.04. 15:13

Sütemény- és boradományt kaptak az NNK munkatársai

A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács felhívására 32 magyarországi borász 1200 palack bort, kilenc cukrász pedig mintegy 600 csomag süteményt ajánlott fel.

Budapest, 2021. február 4.
Ajándék csomagok a magyar borászok és cukrászok felajánlásának átadásán a Nemzeti Népegészségügyi Központ udvarán 2021. február 4-én. Harminckét magyarországi borász 1200 palack bort, kilenc cukrász pedig mintegy 600 csomag süteményt ajánlott fel az NNK dolgozóinak munkájuk elismeréseként.
MTI/Balogh Zoltán
Ajándék csomagok a magyar borászok és cukrászok felajánlásának átadásán a Nemzeti Népegészségügyi Központ udvarán. Harminckét magyarországi borász 1200 palack bort, kilenc cukrász pedig mintegy 600 csomag süteményt ajánlott fel az NNK dolgozóinak munkájuk elismeréseként. MTI/Balogh Zoltán

Az adományok eljuttatásában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segít – közölte az átadáson Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A cukrászok nevében Auguszt Ibolya, az Auguszt Cukrászda tulajdonosa arról beszélt, hogy a cukrászok nem tapssal, hanem süteménnyel köszöntik a dolgozókat, és ezzel szeretnének nekik örömet szerezni.

Budapest, 2021. február 4.
Auguszt Ibolya, az Auguszt Cukrászda tulajdonosa, Rókusfalvy Pál, a Borászok Borásza-díj alapítója, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke (b-j) a magyar borászok és cukrászok felajánlásának átadásán a Nemzeti Népegészségügyi Központ udvarán 2021. február 4-én. Harminckét magyarországi borász 1200 palack bort, kilenc cukrász pedig mintegy 600 csomag süteményt ajánlott fel az NNK dolgozóinak munkájuk elismeréseként.
MTI/Balogh Zoltán
Auguszt Ibolya, az Auguszt Cukrászda tulajdonosa, Rókusfalvy Pál, a Borászok Borásza-díj alapítója, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke (b-j) a magyar borászok és cukrászok felajánlásának átadásán a Nemzeti Népegészségügyi Központ udvarán. MTI/Balogh Zoltán

A borászok nevében Rókusfalvy Pál, a Borászok Borásza díj alapítója azt mondta, a koronavírus nemcsak rombol, épít is, most mutatkozik meg a család, a közösség, a szolidaritás ereje. Hálásak az egészségügyben dolgozóknak és köszönetüket fejezik ki az NNK munkatársainak és mindazoknak, akik emberfeletti küzdelmet vívnak és "vigyáznak ránk az első sorban" - tette hozzá.

Budapest, 2021. február 4.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke (j) és Müller Cecília országos tisztifőorvos a magyar borászok és cukrászok felajánlásának átadásán a Nemzeti Népegészségügyi Központ udvarán 2021. február 4-én. Harminckét magyarországi borász 1200 palack bort, kilenc cukrász pedig mintegy 600 csomag süteményt ajánlott fel az NNK dolgozóinak munkájuk elismeréseként.
MTI/Balogh Zoltán
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke (j) és Müller Cecília országos tisztifőorvos a magyar borászok és cukrászok felajánlásának átadásán a Nemzeti Népegészségügyi Központ udvarán. MTI/Balogh Zoltán

A sajtótájékoztató végén Soltész Miklós adta át az első ajándékcsomagot Müller Cecíliának.

2021.02.04. 14:24

Orosz vakcina: Magyarország nyomába lépne Olaszország

Az olasz egészségügy nem zárkózik el a tartományok kérésétől.

2021.02.04. 14:13

Australian Open: itt a bejelentés a folytatásról

A szervezők már nyilvánosságra is hozták a menetrendet.

2021.02.04. 13:20

Orbán Viktor beszélt a nyitás várható időpontjáról és bejelentett egy 10 milliós ingyenhitelt

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó rendezvényén a miniszterelnök beszélt az újranyitás lehetőségéről és egy konkrétumot elárult a gazdaság-újraindítási akciótervből.

2021.02.04. 13:08

Már a németeknek is szuper tapasztalataik vannak a koronavírus-szagoló kutyákkal

Egy német állatklinikán betanított kutyák az emberi nyálból vagy a légutak váladékából 94 százalékos pontossággal szagolják ki az új koronavírus, a SARS-CoV-2 okozta betegséget.

2021.02.04. 12:52

Az oroszok is adnak vakcinát a palesztinoknak

Tízezer adag Szputnyik V vakcinát kap Oroszországtól a Palesztin Nemzeti Hatóság, amivel gyorsítani tudja a két napja kezdődött oltási kampányt - tájékoztatott csütörtökön Maj al-Kejla palesztin egészségügyi miniszter.

2021.02.04. 12:40

Molotov-koktéllal akart véget vetni az áruházi zsúfoltságnak

A vád szerint az áruházban levők számának csökkentésére akarta kényszeríteni a rendőrséget egy férfi, ellenkező esetre robbantást helyezett kilátásba.

2021.02.04. 11:35

Átsorolta Magyarországot Szerbia

Csütörtöktől már Magyarországról is negatív vírusteszt és karanténkötelezettség nélkül lehet Szerbiába utazni - közölte a szerb kormány, amely utóbb azt is nyilvánosságra hozta, hogy már meghaladta a félmilliót a beoltottak száma az országban.

Korábban már Bulgáriából, Észak-Macedóniából, Koszovóból és Bosznia-Hercegovinából is teszt és karanténkötelezettség nélkül lehetett belépni a nyugat-balkáni országba.

2021.02.04. 11:33

Kiderült, mi lesz azokkal, akik mégsem most kapnak oltást

Az operatív törzs rövid csütörtöki tájékoztatóján Galgóczi Ágnes azt kérte, senki ne dohányozzon.

2021.02.04. 11:27

Lehet kombinálni a különböző vakcinákat? Hamarosan kiderül

Az Oxfordi Egyetem vizsgálja azt, hogy ugyanolyan hatásos védelmet jelent-e, ha a koronavírus oltás első és második dózisát két különféle vakcinából kapják meg az emberek.

2021.02.04. 10:38

Orbán Viktor: online nemzeti konzultáció indul a nyitás előtt

Április 3-ra ígért bejelentést a nyitással kapcsolatban a kormányfő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján, valamint bejelentette a válság utáni "támadás", vagyis a gazdaság újraindításának részleteit. A 2020-as gazdasági visszaesés mértéke szerinte inkább az 5, mint a 6 százalékhoz lesz közelebb, amivel Ausztriát is megelőzhetjük.

2021.02.04. 10:17

Gazdasági évnyitó: tavasz végére lendülhetünk túl a válságon

Parragh László elnök és Varga Mihály pénzügyminiszter az MKIK évnyitóján azt mondta, a második negyedévben 2 számjegyű gazdasági növekedés várható.

2021.02.04. 09:42

Szlávik János: Magyarországon még nem "dominánsak" a mutációk

A friss járványadatokról és az orosz vakcináról is beszélt a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

2021.02.04. 09:30

Gazdasági válságkezelés: a tabuk ledőltek

A magyar gazdaság gyorsan lábra fog állni, mert több szegmense máris jól teljesít, és a nyitással együtt felpörög majd a kereslet is – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorából, amelyben Madár István, a Portfolio vezető elemzője és Szabó László, a Hold alapkezelő felügyelőbizottságának elnöke beszélt a koronavírus-válság okozta problémákról, az uniós válságkezelésről és a kilábalás esélyeiről.

2021.02.04. 09:10

Nézőpont: a válság csak népszerűbbé tette Orbán Viktort

A járvány tetőpontján volt a kormányfő népszerűsége csúcsán - derül ki az intézet január végi felméréséből.

2021.02.04. 09:00

Január közepe óta most a legrosszabb a napi vírusadat

A halottak száma továbbra is száz alatt marad, és kiderült az is, hogy már 250 ezren kaptak oltást.

2021.02.04. 07:30

Fucsovicsékat még bizonytalanságban tartják

Koronavírus-fertőzés után elrendelt tesztelések miatt csütörtökről péntekre halasztották a hétfőn rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokság sorsolását.

2021.02.04. 06:40

Újabb vakcinát engedélyezhetnek az EU-ban

A Novavax készítménye az új variánsok ellen is hatékony.

2021.02.04. 06:25

Megvan a COVAX oltáselosztási listája

Az első kedvezményezettek között van európai ország is.

2021.02.04. 06:15

Van egy ország, amelyik nem oltat és nem is tervezi ezt tenni

Ráadásul hatástalan módszereket ajánlanak az egészségügyi szakemberek.

2021.02.04. 06:02

Navracsics Tibor: az uniónak újra kellene fogalmaznia identitását és elveit

A jogos kritikák ellenére sikeres a közös vakcinabeszerzés, míg a pénzügyek egyfajta föderális irányba mozdulhatnak el – mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője a koronavírus-járvány egészségügyi és gazdasági válságáról.

2021.02.04. 05:20

Végre egy kedvező hír a koronavírus-járvány alakulásáról

A nagy javulás oka, hogy jelentősen fejlődtek a gyógyítás módjai.

2021.02.04. 04:20

Nem kéri a kormány a felajánlott bangladesi vakcinát

„A felajánlást megköszöntük, de nem éltünk vele” – reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Magyarországot megállítja egy betonfal

Magyarországot megállítja egy betonfal

Az elmúlt évtizedben Magyarországon jelentősen nőtt a foglalkoztatottak száma, azonban a demográfiai változások egyre nagyobb kihívásokat jelentenek a munkaerőpiac számára a jegybank friss elemzése szerint. A népességcsökkenés és a társadalom idősödése miatt a munkaerő-tartalékok szűkülnek, ami a foglalkoztatási növekedés korlátait jelzi. A következő években már nagyon nehéz lesz növelni a foglalkoztatást, miután a népességfogyás meg fogja haladni az előző másfél évtized átlagát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×