eur:
392.93
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az új koronavírus elleni oltóanyagot csomagolják a világ legnagyobb szérumgyártójánál, az Indiai Szérumintézetnél (Serum Institute of India, SII) a cég székhelyén, Punéban 2021. január 21-én. Ezen a napon tűz ütött ki a székhelyen, de a vezetés szerint ez a gyártókapacitást és a készleteket nem érintette. A szérumintézet az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcinájának több milliárd adagját gyártja.
Nyitókép: MTI/AP/Rafik Makbúl

Nem kéri a kormány a felajánlott bangladesi vakcinát

„A felajánlást megköszöntük, de nem éltünk vele” – reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A bangladesi sajtóban megjelentek nyomán itthon is híre ment, hogy az ország kormánya 5000 dózis oxfordi licensz alapján készült koronavírus-vakcinát ajánlott fel Magyarországnak, a Rukia és Rabia szétválasztását és a magyar orvosok által végzett félezer ingyenes plasztikai műtétet akarták így meghálálni.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium később a Magyar Nemzetnek megerősítette: érkezett ilyen felajánlás, és az is kiderült, mi lesz a sorsa: "A felajánlást megköszöntük, de nem élünk vele" - írták. Azt nem részletezték, miért.

Bangladesbe eddig ötmillió oxfordi vakcina érkezett és további 25 millió oltásra van szerződésük. Az indiai Serum Intézet licenc alapján 1 milliárd Oxford/AstraZeneca vakcinát állíthat elő, hogy abból a térség nagyon vagy közepesen szegény országaiba juttasson. Ezek közül ajánlották fel az említett ötezer vakcinát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×