eur:
396.87
usd:
355.66
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos
A Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor 2020. május 3-án úgy van megvilágítva, mintha védőmaszkot viselne. A felirat jelentése: a maszk megvéd. Az akcióval szervezői a szájmaszk viselésének fontosságára akarták felhívni a figyelmet a koronavírus-járvány idején.
Nyitókép: MTI/AP/Leo Correa

Percről percre – minden mai hír a koronavírus-járványról

Tisztul a kép az iskolakezdésről, karanténból kampányolnak az amerikai demokraták. Kedden sem lassít a járvány, minden hír itt, egy helyen.

2020.08.18. 20:44

A MOK beleállt: hatósági fellépést kérnek a vírusszkeptikus konferencia ellen

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége levélben kéri a egészségügyi és belügyminisztert is a jogi eszközök felmérésére a péntekre tervezett nemzetközi konferencia miatt. Ez szerintük komolyan hátráltathatja a járványvédelmet.

2020.08.18. 20:18

Négyszáz új fertőzött, öt halálos áldozat Olaszországban

Több mint 400-zal nőtt 24 óra alatt az új koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban; a halálos áldozatoké öttel emelkedett - közölte kedden az olasz egészségügyi minisztérium. A tájékoztatás szerint csaknem 54 ezer koronavírus-tesztet végeztek el a hatóságok a megelőző 24 órában, sokat ezek közül repülőtereken, hogy kiszűrjék a Spanyolországból, Horvátországból, Görögországból, Máltáról beutazók közül a vírushordozókat.

Az aktív fertőzöttek száma kicsivel több mint 15 ezer. Közülük 843-at ápolnak kórházban, 58 embert intenzív osztályon. 14 ezer 200-an vannak otthonukban karanténban. A koronavírus eddig összesen 204 ezer embert fertőzött meg Olaszországban.

2020.08.18. 20:13

Szlovákiában 12 százalékos a zuhanás, de örülnek neki

A gazdaság kezd ismét szabadon lélegezni, és a rossz májusi eredmények ellenére júniustól már nagyobb fordulatra kapcsolt, hogy behozza a lemaradást.

2020.08.18. 19:25

Nagy könnyítés a Horvátországban nyaralóknak

Horvátországból ezrével indultak haza osztrák és olasz turisták, miután kormányuk kötelező karantént írt elő az onnan hazaérkező nyaralók számára. Szlovénia azt fontolgatja, hogy vörös zónába sorolja át Horvátországot, miután sokan a nyaralás során fertőződtek meg.

2020.08.18. 19:12

Bevezetik a kötelező munkahelyi maszkviselést Franciaországban

Kötelező lesz szeptembertől az orrot és a szájat elfedő maszk viselete a munkahelyeken Franciaországban - jelentette be az egyik legnagyobb francia szakszervezet vezetője a BFM francia hírtelevízióban kedden.

2020.08.18. 17:33

Nemhogy enyhítés, nagyobb szigor jön Németországban

A német kancellár kedden Düsseldorfban az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi kormánynál tett látogatása után nyilatkozott.

2020.08.18. 16:43

Kiemelkedő fertőzésszámok érkeztek Horvátországból

Ismét megugrott a fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában, a halottak száma ugyanakkor egyik országban sem növekedett - közölték a válságstábok kedden.

2020.08.18. 16:31

Sokak szervezete emlékezhet később a koronavírusra

Egy amerikai kutatás szerint ezáltal lehetséges az immunitás megszerzése.

2020.08.18. 14:23

György László: a legfontosabb célunkat elértük

A gazdaságstratégiáért felelős államtitkár szerint ha szükség lenne rá, már megvannak a kormány eszközei a munkahelyvédelmi bértámogatás folytatására, ám ezt jelenleg a vállalkozások nem kérik. Az InfoRádió Aréna című műsorában szó esett az augusztus végén megjelenő fehér könyvről is, amely a magyar vállalatok koronavírus elleni védekezését hivatott elősegíteni.

2020.08.18. 13:48

Újra "helyzet van" a Pesti úti idősotthonban

A fenntartó főváros látogatási és kijárási tilalmat rendelt el az ország legnagyobb létszámú ilyen intézményében.

2020.08.18. 13:44

Fizikai munkások

Az MSZP szerint a fizikai munkát végzők vesztették el legnagyobb arányban a munkájukat a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt - mondta az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke kedden, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón. Korózs Lajos kifejtette, a legfrissebb statisztikai adatok alapján minden tizedik ember vesztette el az állását a járvány miatt, az elbocsátottak között pedig magasabb a nők aránya.

2020.08.18. 13:20

Velük lehet majd találkozni a debreceni stadionkoncerteken

Rúzsa Magdolna, a Bagossy Brothers Company, valamint Majka és Curtis is fellép a debreceni stadionkoncerteken augusztus 19. és 22. között a Nagyerdei Stadionban.

2020.08.18. 12:47

Köszönetnyilvánítás

Elismerő oklevelekkel köszönte meg a járvány első hullámában kapott támogatásokat a Honvédkórház. Az okleveleket a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának főigazgatója adta át kedden. Wikonkál Norbert hangsúlyozta: intézménye "derekasan helyt állt" a nem koronavírusos betegek ellátásában. A Honvédkórház sürgősségi betegellátó centruma az ország legnagyobb ilyen részlege, és bár a megszokottnál kevesebb, mégis nagyon sok páciens érkezett oda a járvány első hulláma idején. A koronavírus-gyanús esetek kiszűrése nagy megterhelést jelentett - mondta.

2020.08.18. 11:56

Kásler Miklós: meghatároztam a további kutatások irányait

A koronavírus járvánnyal kapcsolatban egészségügyi vezetőkkel egyeztetett az emberi erőforrások minisztere. A találkozó után a tárca azt közölte: jó irányban folynak a fertőzéssel összefüggő hazai kutatások.

2020.08.18. 11:45

Koronavírus a foci csúcsán - veszélyben a francia rajt

A múlt csütörtökön bejelentett eset után újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak az Olympique de Marseille labdarúgócsapatánál, így veszélybe került a francia bajnokság hétvégére tervezett rajtja. A kikötővárosi klub kedden számolt be a három pozitív eredményt hozott tesztről, és egyelőre bizonytalan, hogy az együttes le tudja-e játszani pénteken az első fordulós meccsét a Saint-Étienne ellen. Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint a liga szabályzata azt mondja ki, hogy ha egy csapatnál a játékosok vagy a szakmai stáb tagjai közül háromnál többen produkálnak pozitív tesztet, akkor az együttes hét napig nem tarthatja meg az edzéseket. A Marseille pénteken barátságos felkészülési mérkőzést játszott a VfB Stuttgarttal, majd a klub vasárnap számolt be a három gyanús esetről, hozzátéve, hogy a fertőzöttség megerősítéséhez további vizsgálatok szükségesek. (MTI)

2020.08.18. 11:15

Kényszerházasságokat is szülhet a járvány

A koronavírus-járvány miatt gyerekek milliói esnek el az iskoláztatás lehetőségétől, ami miatt kényszerházasságokba vagy dolgozni kényszerülhetnek már gyerekként - figyelmeztettek a világ egykori vezetői, akik azonnali lépéseket sürgettek az így kialakuló Covid-generáció kialakulásának megakadályozására. Felhívásukat kedden a Thomson Reuters Foundation hírszolgáltató ismertetette. A volt politikusok szorgalmazták, hogy a kormányok a vesztegzárak megszűnésével indítsanak felzárkóztató programokat, különben visszafordíthatatlan károkat szenved a gyerekek jövője. A világ 275 egykori vezetője, közgazdásza és oktatója által aláírt dokumentumában közölték: nem megengedhető, hogy a gyerekeket megfosszák az oktatástól és a tisztességes jövőtől. Az aláírók között szerepel Ban Ki Mun volt ENSZ-főtitkár, több egykori brit miniszterelnök, Gordon Brown, Tony Blair és John Major, valamint Mary Robinson egykori ír államfő és Helen Clark volt új-zélandi kormányfő is. (MTI)

2020.08.18. 11:13

Ausztrália megpróbálja összekapni magát

Reménykeltőnek tartják Ausztráliában, hogy kedden egy hónapon belül a legkisebb mértékű napi emelkedést jegyezték fel a koronavírus-fertőzöttek számában. Az utóbbi 24 órában 226 új esetet regisztráltak, ami jóval alatta marad azoknak a 700 fölötti értékeknek, amelyeket augusztus elején napi szinten észleltek a hatóságok, elsősorban a fő gócpontnak számító Victoria államban. Az utóbbi időben emelkedtek is, mérséklődtek is a számok, de összességében csökkenést mutat a tendencia - mondta el újságíróknak Michael Kidd helyettes tiszti főorvos. Ausztráliában csaknem 24 ezer koronavírus-fertőzöttet tartanak számon, a halálesetek száma 438. A fertőzés terjedése azt követően kezdett újra lassulni, hogy két hete Victoria államban szigorú kijárási korlátozásokat vezettek be, és a gazdasági élet nagy részét újra leállították. Ausztrália legnagyobb gyógyszeripari vállalata, a CSL közben tárgyalásokat folytat az AstraZenecával arról, hogyan tudnák majd a brit gyógyszeripari csoport fejlesztése alatt álló Covid-vakcináját Ausztráliában is előállítani. Az ausztrál kormány vasárnap azt közölte, hogy közel járnak a megállapodáshoz, amely - várhatóan 2021-re - lehetővé tenné, hogy Ausztráliában is gyártsanak koronavírus elleni oltóanyagot. Addig is az egészségügyi hatóságok arra kérik az embereket, hogy tartsanak távolságot egymástól, és viseljenek szájmaszkot a zsúfolt terekben. A maszkviselés csak Victoria államban kötelező, az ország többi részén sokan nem fogadják meg az ajánlást. Emiatt Sydneyben a buszvezetők kedden közölték: 48 órás sztrájkba kezdenek, ha a maszkviselést nem teszik kötelezővé a járműveken. (MTI)

2020.08.18. 10:25

A kilábalás jelei – a koronavírus-válság hatása a jegybank vállalati felméréseinek tükrében

A koronavírus következtében kialakult válsághelyzetben naprakész információk szükségesek, de a hivatalos statisztikai adatok csak számottevő késéssel érhetőek el, ezért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a vállalati szektor aktuális állapotának feltárása céljából vállalati felméréseket végzett, amelyek eredményeiről írt vendégcikket a jegybank két munkatársa, Fekete Ádám és Nyitrai Tamás.

2020.08.18. 10:13

Kína is előállt a maga vakcinabejelentésével

Ennek legfontosabb eleme az időpont: még 2020-ban hozzáférhető koronavírus-védőoltást ígér a koronavírus „bölcsője”.

2020.08.18. 09:40

Több mint 100 ezer kismama szeretne visszatérni a munkaerőpiacra

A kismamák 28 százaléka, mintegy 100 ezer ember vállalna munkát, ha a munkavégzés feltételei számukra megfelelőek lennének, jellemzően otthonról végezhető tevékenység és kellően rugalmas munkaidő szerepel az elvárásaik között - derül ki a Babadirect Kft. 4200 kismama megkérdezésével készült kutatásából.

2020.08.18. 09:20

Ezt a tanévkezdős levelet küldte az Emmi az iskolaigazgatóknak

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Facebookon hozta nyilvánosságra hétfő este.

2020.08.18. 09:18

Két tucat új fertőzött, egy halott - keddi adatok

Továbbra is emelkedik az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.

2020.08.18. 09:08

Tartósan magas almaárakra számíthatunk

Üres hűtőházakkal és a tavalyinál is gyengébb terméshozammal indul az almaszezon, ami miatt nem várható sem a léalma, se az étkezési alma árának csökkenése.

2020.08.18. 09:07

Megevett egy budapesti "taximárkát" a koronavírus

Már csak tíz minősített társaság marad a fővárosban, miután a TaxiPlus befejezi a működését.

2020.08.18. 09:00

Mostanra érte el a koronavírus hatása a baromfipiacot

Az elmúlt időszakban átlagosan 5-10 százalékkal csökkent a baromfitermékek átadási ára tavalyhoz képest, és még csak most jön az ősz - derült ki Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatójának szavaiból.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×