eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Bevezetik a kötelező munkahelyi maszkviselést Franciaországban

Kötelező lesz szeptembertől az orrot és a szájat elfedő maszk viselete a munkahelyeken Franciaországban - jelentette be az egyik legnagyobb francia szakszervezet vezetője a BFM francia hírtelevízióban kedden.

Yves Veyrier, a Force Ouvriere nevű szakszervezet vezetője szerint a maszkokat csak akkor kell viselni, ha többen tartózkodnak egy légtérben. Leszögezte azt is, hogy a francia munkaügyi minisztérium döntése értelmében a maszkokat a munkáltatóknak kell megvennie. A rendelkezés szeptember 1-től lép életbe.

Francia kutatások azt mutatják, hogy május 9-e és augusztus 11-e közt felderített vírusgócok legalább negyede munkahelyeken alakult ki.

A francia közegészségügyi hatóság (DGS) adatai szerint a vírus elsősorban a fiatal felnőttek körében fertőz, elsősorban az olyan nagyvárosokban, mint Párizs és Marseille. A héten e két városban bővítették azon helyek számát, ahol kötelező a maszkviselés, a kormány pedig rohamrendőröket küldött Marseille-be és a környékére megakadályozandó a rendelkezés elleni tiltakozást.

Franciaországban erőteljesen emelkedett a fertőzöttek száma az elmúlt napokban. A csaknem 67 millió lakosú országban eddig több mint 256 ezer fertőzöttet regisztráltak, a vírus okozta Covid-19 betegségbe mintegy 30 ezren haltak bele.

Kedden 2238 új Covid-19-beteget vettek nyilvántartásba. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint az újonnan regisztrált fertőzöttek számának hétnapos mozgóátlaga immár ötödik napja meghaladja a 2000-et, ami utoljára április közepén fordult elő.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×