eur:
394.59
usd:
365.76
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay.com

A MOK beleállt: hatósági fellépést kérnek a vírusszkeptikus konferencia ellen

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége levélben kéri az egészségügyi és belügyminisztert is a jogi eszközök felmérésére a péntekre tervezett nemzetközi konferencia miatt. Ez szerintük komolyan hátráltathatja a járványvédelmet.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége levélben hívta fel az egészségügyért felelős miniszter és a belügyminiszter figyelmét arra, hogy a lazul járványvédelmi szabályok betartásával kapcsolatos fegyelem - különösen a maszkviselés kapcsán -, továbbá figyelmeztettek az egyre terjedő vírusszkeptikus hangokra, amelyek érdemben képesek hátráltatni a járvány elleni védekezést - írta a 24.hu. A kamara a két minisztertől azt kéri, vizsglják meg, milyen jogi és hatósági eszközökkel lehetne fellépni a péntekre Budapestre tervezett nemzetközi vírusszkeptikus konferencia ellen. A MOK szerint ugyanis a hasonló rendezvények, valamint az ott előadók egyéb megnyilvánulásai is aláássák az eddigi kormányzati és tudományos járványvédelmi erőfeszítéseket.

A lap szerint a konferenciát a Magyarok Házában Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnökének fővédnöksége mellett tervezik megtartani. A szervezők között van Gődény György, a „Normális élethez ragaszkodók” Facebook-csoport létrehozója, vírusszkeptikus patikus, aki a közösségi médiában rendre felszólal a szerinte túlzó intézkedések ellen. A csoportja eleve úgy mutatkozik be, hogy a Covid-19 „egy szezonális influenzánál is jelentéktelenebb”, hogy „tévedésen és szándékos hazugságokon alapul minden koronavírussal kapcsolatos médiahíresztelés”, és hogy „a halandóság nagy részét nem a vírus, hanem az ellenintézkedések okozzák”.

Ugyancsak szervező Tamasi József belgyógyász, alternatív gyógyász is, aki ellen a kamara már etikai vizsgálatot kezdeményezett áprilisban álhírterjesztés miatt. Tamasi korábban állította, hogy Németországban a félelemtől haltak meg idősek, nem a koronavírustól.

A MOK a levélhez hozzáfűzte, hogy határozottan kiállnak a tudományosan igazolt eredmények és konszenzus mellett, a WHO, a CDC, az ECDC és egyéb vezető egészségügyi szervezetek állásfoglalásai és javasolt intézkedései mellett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×