eur:
394.61
usd:
365.87
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay.com

Együtt kérnek pénzt a kormánytól a szakszervezetek és az önkormányzatok

A Belügyminisztérium már tud a követelésről, azonban időt kér.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szerint veszélybe került az önkormányzati dolgozók helyzete a kormány döntései miatt, támogatásra van szükség, amely cél elérése érdekében korábban egy 5 pontos javaslatcsomagot is összeállítottak a Belügyminisztérium számára.

A csomagban többek között az érdekképviselet azt kéri, az önkormányzatok kapják vissza a gépjárműadónak legalább a felét abból, ami járna nekik az adott évben. A szakszervezet szerint pedig még szükség lenne egy bértámogatási csomagra is.

"Az önkormányzatok intézményeiben, saját cégeiben a feladatellátáshoz szükséges létszám biztosításához és a több mint tíz éve amúgy is fejlesztésre szoruló bérekhez, legalább a jelenlegi szintnek a megtartása érdekében költségvetési támogatást biztosítson" - ecsetelte Boros Péterné, a szervezet elnöke, aki szerint

a kormányzatnak illene megköszönnie,

hogy az önkormányzatok helytálltak a járvány idején, de ne csak szóban, erkölcsileg, hanem összegszerűen is, legalább egy bruttó 200 ezer forint vagy egy egyhavi összeg formájában.

Szólt arról is, hogy a védelmi költségeket azonnal finanszírozni kellene, de legkésőbb augusztus végéig, a védekezési források ugyanis hiányoznak a települések költségvetéseiből.

Kiss Ambrus általános ügyekért felelős főpolgármester-helyettes szerint nem az önkormányzatoktól kellene elvonnia a kormánynak a költségvetési hiány, valamint az elmaradt adóbevételek pótlásához.

"Most ugye erről szól a jövő évi költségvetési javaslat. Mi ezzel szemben azt gondoljuk, más területeket kellene érinteni, erről kellene egyeztetni. Nyilván

vannak egyéb terveink, ha a költségvetést nem tudjuk átalakíttatni, ezeket a napokban véglegesítjük, egyeztetve a szakszervezetekkel"

- fogalmazott a városvezető.

Egyeztetésre szólították fel tehát a belügyi tárcát, amely az InfoRádió megkeresésére annyit írt, hogy tanulmányozzák a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által benyújtott javaslatcsomagot és időt kér álláspontja kialakításáig.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×