eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórháza főbejárata. A felvétel 2011. február 23-án készült.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

32 ember kerülhet lélegeztetőgépre a János kórházban, több most nem

A budai kórházban egy hétre elegendő védőfelszerelés van. Felállt a koronavírus-osztály.

Megnyílt a Szent János Kórház koronavírus-osztálya hétfőn. Az Indexnek az intézmény orvosigazgató-helyettese, Nyulasi Tibor azt mondta, "olyan betegeket fogadnak majd itt, akik koronavírus-fertőzöttek, de mellette például kaptak egy agyvérzést vagy valamilyen baleset érte őket".

Az osztályon fekvőhely van, 15 embert tudnak itt lélegeztetni, a helye pedig a belgyógyászaton lett. A kórházban egyébént alapesetben összesen 17 – 4 gyerek és 13 felnőtt – intenzív hely van, ez bővült most az újabb intenzív ágyakkal.

A fővárosban összesen hat kórházat jelöltek ki, ahol a normál lélegeztetési kapacitás mellett további 15 intenzív ágyat kellett kialakítani, és további 30-at kellhet még, a Jánosban emiatt majd ki kell üríteni egy újabb tömböt.

Egyéni védőfelszerelés egyelőre bő egy hétre van tartalékban.

A hazai protokoll szerint kórházban csak súlyos, életveszélyes állapotban lévő betegeket kell kezelni, ezek közül is csak 10-15 százaléknyi kerül lélegeztetőgépre.

Az országban jelenleg 15 ember szorul intenzív ellátásra a koronavírus-járvány miatt, 447 ember fertőzött Magyarországon, karanténban 73-an vannak, tizenöten haltak bele a betegségbe. 13 301 mintát vettek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×