eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető távozik a Fővárosi Törvényszék előkészítő üléséről 2019. november 12-én. A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Rengeteg tanúval próbálják bebizonyítani Gyárfás Tamás bűnösségét

A felbujtással vádolt Gyárfás Tamás meghallgatásával megkezdődik az 1998-as Fenyő-gyilkosság büntetőpere. A vád több mint félszáz tanút vonultat fel, hogy bebizonyítsa: a Nap TV egykori tulajdonosa ölette meg korábbi ellenlábasát.

Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én lőtték le gépkocsijában a Margit utcában, miközben a piros lámpánál várakozott. A gyilkosság miatt a szlovák bérgyilkos Jozef Rohácsot 2017-ben életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, ám a felbujtókat ekkor még nem tudták a vádlottak padjára ültetni. Az időközben megtalált, Portik Tamás által rögzített hangfelvételek felkutatása után új lendületet vett nyomozás végén az ügyészség vádat emelt Gyárfás Tamás ellen.

„A Fővárosi Főügyészség a vádlott ellen felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot

– ismertette az InfoRádiónak Rab Ferenc szóvivő. – A vádlott társával kapcsolatban, mint arról korábban hírt adott a Fővárosi Főügyészség, eljárási akadálya volt a vádemelésnek, ezért javasolta az ügyészség a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségnek, hogy nyújtson be terhelt társ kapcsán perújítási indítványt.”

Gyárfás Tamás már a meggyanúsítását is abszurd felvetésnek nevezte, és az előkészítő ülésen is azt mondta: nincs mit beismernie, mert nem követte el a bűncselekményt. „Semmi közöm az egészhez. Úgy látom magam, hogy áldozata vagyok ennek a szörnyűségnek. Soha, még a gondolata sem merült fel bennem, hogy nem Fenyő Jánost, hanem bárki ellen erőszakosan lépjek fel, vagy bárkit erre késztessek” – fogalmazott.

Az előkerült hangfelvételek nem erősítik, hanem cáfolják azt a gyanút, hogy Gyárfás Tamás felbujtóként vett részt Fenyő János megölésében, mondta korábban az InfoRádiónak Zamecsnik Péter, a volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó védője.

„Elég jól ismerem a teljes nyomozati iratot, ennek fényében pedig

abszurd dolognak tartom a vádemelést, és azt gondolom, nem lesz eredményes.

Eredmény alatt azt értem, hogy nem fogja megállni a helyét a bíróságon" – mondta. Az utóbbi időben előkerült hangfelvételek, amelyek bizonyítékoknak tekinthetők, állítása szerint nemhogy erősítik a felmerült gyanút, hanem épp cáfolják a vádat Gyárfás Tamással szemben, és sokkal inkább az ő védekezését támasztják alá.

A Fővárosi Törvényszéken pontosan 22 évvel a gyilkosság után, kedden kezdődik meg a bizonyítási eljárás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×