eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Több mint 131 tonna adomány gyűlt össze az ország legnagyobb jótékonysági akcióján

Bezárt a MikulásGyár, 23 napig gyűjtötték az adományokat, amelyek többségét karácsonyig szét is osztják.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai koordinálják a beérkező csomagok szétosztását, amelyek most is a szervezet segítségével jutnak el a nélkülöző családokhozmég az ünnepek előtt.

A felajánlásokat három budapesti helyszínen,a Millenáris Park mellett a Lurdy Házban és a József Attila Színházban gyűjtötték, de aki személyesen nem tudta átadni adományát, azországosan a Magyar Posta segítségével juttathatta el.

Összesen

több mint 131 900 kilogramm adomány

halmozódott fel a gyár működésének négy hete alatt, ennek nagy része (41 989 kg) tartósélelmiszer és édesség volt, de szép számmal érkezett játékból és könyvből (34 491 kg), valamint ruhaneműből (27 853 kg) is.

A beérkezett felajánlásokat 236 vöröskeresztes munkatárs és 1058 önkéntes dolgozta fel, akik nem kevesebb mint 8841 órában teljesítettek szolgálatot.

Az adományok kiosztása országosan már december közepe óta zajlik. A szervezet munkatársai acsomagok túlnyomó többségét karácsonyig eljuttatják a rászoruló családoknak, gyerekeknek, valamint idős embereknek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén istöbb szervezet és cég is adott át nagyobb mértékű adományta MikulásGyárnak. Az Alexandra kiadó könyvekkel, míg a Budapesti Rendőr-főkapitányság fél tonnányi csokoládéval járult hozzáaz akció sikeréhez, a Magyar Honvédség és a Honvédelmi minisztérium pedig közösen 140 katonával segítette egy héten keresztül a munkát. A jelentős programok mellett lágotatásttetttöbbek között abelga nagykövet, a Kínai Vöröskeresztés aNémet Vöröskereszt is.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei igyekeznek minden karácsonyi kérésnek eleget tenni, ám a nélkülözésben élő családok, gyermekek és idősek támogatása januárban is folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×