eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: mikulasgyar.hu

November végén nyit a Mikulásgyár

Idén is a Millenáris Parkban nyitja meg kapuit a Mikulásgyár központi helyszíne, ahol november 29-től december 21-ig várják a rászorulókat a felajánlott tartós élelmiszerekkel, tisztító- és tisztálkodási szerekkel és jó minőségű ruhákkal.

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár alapítója és főszervezője elmondta, hogy idén 15. alkalommal kerül sor az adományok és felajánlások gyűjtésére. A szervezők ezúttal is családi programokkal, neves fellépőkkel, koncertekkel és tematikus programokkal várják a látogatókat a Millenáris Parkban, ahol november 29-én 11 órakor nyílik meg a Mikulásgyár.

Az ünnepségen részt vesz a finn Mikulás, Joulupukki is,

aki december 1-jén és december 6-án is ellátogat a központi helyszínre.

Az adományozni vágyókat naponta 9 és 21 óra között fogadják, ezenkívül a Millenáris Park mellett a Lurdy Házban is várják a felajánlásokat, és a József Attila Színház előtere is gyűjtőponttá válik.

Sok neves támogatója van a Mikulásgyárnak

Buncsik Ildikó, a Magyar Vöröskereszt budapesti igazgatója kiemelte: a Magyar Vöröskereszt a program kezdete óta stratégiai partnere az adománygyűjtő akciónak, amely szervezetük számára is óriási jelentőségű.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője a 15 éves Mikulásgyár munkáját méltatva hangsúlyozta: tízezres nagyságrendben szállítanak csomagokat a Magyar Vöröskereszthez, postáikon átlagosan naponta 400 csomagot adnak fel.

Az adományok több postán is ingyen feladhatók, zárt, szállításra alkalmas csomagolásban és a küldeményekre csupa nagybetűvel ráírva, hogy Mikulásgyár.

Matyi Alexandra, az Alexandra Kiadó ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy minden csomagban egy-egy ajándékkönyvet helyeznek el. Megjegyezte: a Nagy Mikulásgyár mesekönyv is elkészült, mintegy 100 illusztrált mesével.

Az akcióról a www.mikulasgyar.hu oldalon lehet részletesebben tájékozódni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×