eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester érkezik hivatalának átadás-átvételére a Városházán 2019. október 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szűkre szabták: egy hét múlva lehet új főjegyzője Budapestnek

Akár zuglói jegyzőjével is tovább dolgozhat Karácsony Gergely, a pályázatát legalábbis benyújtotta Papp Imre.

Jövő kedden eldől, ki lesz Budapest következő főjegyzője – írja a Népszava. Az október 25-én megjelent pályázat beadási határideje meglehetősen szoros, és egyben szokatlan, hiszen november 3-án, tehát vasárnap jár le. Az különösen érdekes, hogy a hétvégi határnap ellenére a pályázatot személyesen lehet beadni a Városházán.

A napilap több forrásból is úgy értesült, hogy

Zugló jelenlegi jegyzője, Papp Imre pályázik a posztra,

ami nem meglepő, hiszen a hírek szerint Karácsony Gergely kerületi polgármesterként jól tudott együtt dolgozni a jogásszal.

Amennyiben a tervek szerint jövő kedden eldől a főjegyző személye, akár már részt vehet a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésének előkészítésében, amit várhatóan jövő héten tartanak meg. Jogerőssé vált ugyanis az önkormányzati választás fővárosi kompenzációs listás eredménye, miután nem érkezett jogorvoslati kérelem a határidő lejártáig.

A Fővárosi Közgyűlésnek 33 tagja van: a főpolgármester és a 23 kerület polgármestere mellett 9 képviselő a fővárosi kompenzációs listáról szerzett mandátumot: hat politikust a Fidesz, hármat pedig az ellenzéki összefogás küldhet így a testületbe. A kormánypárti oldalról eddigi főpolgármester-helyettes

Bagdy Gábor, a volt fideszes polgármesterek közül pedig Hassay Zsófia, Láng Zsolt, Nagy Gábor Tamás és Wintermantel Zsolt

szerepel a listán. Az ellenzéki pártok

Gy. Németh Erzsébetet, Havasi Gábort és Tüttő Katát

küldik kompenzációs listán a Fővárosi Közgyűlésbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×