eur:
394.93
usd:
367.73
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: police.hu

Súlyosan sérült túrázót kellett kimenteni a Mecsekből

Még gyalogosan sem tudták elszállítani a sérültet, végül egy quad vitte el a mentőhelikopterig.

A túrázó Pécsen, a Melegmányi út közelében szenvedett bokasérülést az erdei ösvényen. A mentésére a mentőszolgálat munkatársai érkeztek ki, akik ellátták a túrázót, de a mentőhelikopter a helyszíntől csak két kilométerre tudott leszállni egy tisztáson, ezért a beteget még el kellett oda szállítani.

Mivel a meredek erdei ösvényen sem gyalogosan, sem pedig mentőautóval nem volt megoldható a szállítás, ezért segítségnyújtásra riasztották a hivatásos tűzoltókat, valamint a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesületet is, amely az ilyen terepviszonyokra rendelkezik egy speciális quaddal.

Az egyesület két tűzoltója végül a hordágyat megfelelően rögzítette a járműhöz és a sérültet biztonságban leszállította a mentőhelikopterhez - írja a bama.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×