eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Haza akart térni a halottnak nyilvánított férfi

A Pest Megyei Főügyészségre szokatlan megkeresés érkezett.

Az Egyesült Államokból egy holtnak nyilvánított személy ügyében fordultak az ügyészséghez.

Az idős, beteg férfi ügyében Miamiból érkezett a megkeresés. A férfi útlevélkérelmet terjesztett elő, amikor azzal szembesült, hogy nem kaphat, mert Magyarországon holtnak van nyilvánítva - közölte az ügyészség.

A férfit 1987-ben a Ceglédi Városi Bíróság nyilvánította holttá. A bíróság akkor azért döntött így, mert akkoriban a férfiról csak annyit tudtak, hogy korábban külföldre távozott, de azután sem hollétéről, sem életben létéről semmilyen információ nem állt rendelkezésre. A férfi azonban nem halt meg, az Egyesült Államokban, Floridában telepedett le.

A magyar állampolgár férfi súlyos beteg lett, és még egyszer haza akar térni Magyarországra, de Amerikában az útlevél kérelmét elutasították, mivel elhunyt személyként van nyilvántartva.

A férfi a konzulátuson keresztül a Pest Megyei Főügyészségtől kért segítséget. Az ügyészség a férfi érdekében rögtön fellépett, és a rendkívüli körülményekre tekintettel soron kívül kezdeményezte a Ceglédi Járásbíróságnál a holtnak nyilvánításról szóló bírói döntés hatálytalanítását.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×